ΑΘΗΝΑ
17:59
|
02.05.2024
Την Τετάρτη, 2 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται στα Νέα Ελληνικά και την Πέμπτη οι υποψήφιοι των ΓΕΛ στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία .
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκινούν αυτήν την εβδομάδα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) εξετάζονται την Πέμπτη, 3 Ιουνίου στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) την Τετάρτη, 2 Ιουνίου, στα Νέα Ελληνικά.  

«Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που είμαστε πιο κοντά στην προ-κόβιντ εποχή. Τα παιδιά είναι πιο ήρεμα και έχουν προετοιμαστεί καλύτερα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θανάσης Σταυριανόπουλος, φιλόλογος, Συντονιστής Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Αγίου Δημητρίου.

Οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

Οι μαθητές πρέπει να προσέλθουν στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 08:30, κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ φέτος είναι 68.394, περίπου 10% λιγότεροι από πέρσι (77.415). Στο παραπάνω νούμερο δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο εμπορικό Ναυτικό, περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αναστασία Βρεττού, Σύμβουλος Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας, Συντονίστρια Τομέα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών από Μ. Παρασκευή ως Τετάρτη Πάσχα

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Έξοδος Πάσχα: Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια και δρόμους

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα