ΑΘΗΝΑ
20:45
|
23.04.2024
Διετή βίζα εργασίας θα παίρνουν οι απόφοιτοι των 50 καλύτερων πανεπιστήμιων του εξωτερικού και τριετή βίζα οι κάτοχοι διδακτορικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Πόλος έλξης» εργασίας των πιο λαμπρών μυαλών σε επιστήμη και τεχνολογία επιχειρεί να γίνει η Βρετανία κατά το νέο σχέδιο που καταστρώνει η κυβέρνηση του Συντηρητικού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον σε μία προσπάθεια να ανασυγκροτηθεί μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ (Brexit).

Βάσει του σχεδίου που ανακοινώθηκε σήμερα, οι κάτοχοι διπλώματος μπάτσελορ ή μάστερ από τα 50 καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού μπορούν να κάνουν αίτηση για εργασιακή βίζα διάρκειας δύο ετών.  Όπως έγινε γνωστό, σε αυτούς θα επιτραπεί να φέρουν μαζί τους μέλη της οικογένειάς τους.

Εκείνοι που είναι κάτοχοι διδακτορικών μπορούν να αιτηθούν βίζα τριετούς διάρκειας.

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα μπορούν στη συνέχεια να λάβουν βίζα απασχόλησης μεγαλύτερης διάρκειας ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ. Ο Σουνάκ εξέφρασε την ελπίδα πως με τέτοια σχέδια η Βρετανία θα μπορέσει να εξελιχθεί «σε έναν διεθνή κόμβο καινοτομίας, δημιουργικότητας και επιχειρηματικότητας».

«Θέλουμε οι επιχειρήσεις του αύριο να φτιαχτούν εδώ σήμερα. Αυτός είναι ο λόγος που καλώ τους φοιτητές να εκμεταλλευθούν αυτή την απίθανη ευκαιρία για να σφυρηλατήσουν εδώ τη σταδιοδρομία τους» είπε ο Σούνακ με μία δόση εμφανούς υπερβολής.

Βάσει του νέου προγράμματος, οι αιτούντες πρέπει να έχουν λάβει τα διπλώματά τους όχι περισσότερα από πέντε χρόνια πριν από την ημερομηνία της αίτησης. Τα επιλέξιμα πανεπιστήμια πρέπει να περιλαμβάνονται στα 50 καλύτερα με βάση την κατάταξη δύο από τα ακόλουθα: την παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων Times Higher Education, το Academic Ranking of World Universities και την παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων Quacquarelli Symonds.

Ο πιο πρόσφατος κατάλογος επιλέξιμων πανεπιστημίων από το 2021, που δημοσιοποιείται διαδικτυακά από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, περιλαμβάνει τουλάχιστον 24 πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως επίσης πανεπιστήμια στον Καναδά, στην Ιαπωνία, τη Γερμανία, την Κίνα, τη Σιγκαπούρη, τη Γαλλία και τη Σουηδία.

Η κυβέρνηση δήλωσε πως οι υποψήφιοι θα πρέπει να περάσουν πρώτα από έναν «έλεγχο ασφαλείας και εγκληματικότητας» και να είναι σε θέση να μιλήσουν, να διαβάσουν, να ακούσουν και να γράψουν στα αγγλικά σε μεσαίο (intermediate) επίπεδο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα