ΑΘΗΝΑ
04:12
|
18.04.2024
Ο άτυχος 16χρονος πέθανε αφού χάθηκε πολύτιμος χρόνος μετά την πρώτη ανεπαρκή διάγνωση των γιατρών στη Ρόδο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αντίδραση του υπουργείου Υγείας προκάλεσε η καταγγελία του πατέρα 16χρονου μαθητή στη Ρόδο, Λευτέρη Αγρέλλη, που πέθανε ενώ νοσηλευόταν στα επείγοντα του νοσοκομείου της Πόλης της Ρόδου υποφέροντας από υψηλό πυρετό.

Το υπουργείο Υγείας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τα αιτία θανάτου του εφήβου, καθώς ο πατέρας του αδικοχαμένου 16χρονου κατήγγειλε πως ενώ το παιδί είχε ιστορικό καρδιάς δεν το κράτησαν για παρακολούθηση αλλά το έστειλαν σπίτι με αντιπυρετικά με το γνωστό μοιραίο αποτέλεσμα. Τόνισε δε πως θα αρκούσε έστω μία απλή αιματολογική εξέταση για να φανεί η αιτία του πυρετού που τον οδήγησε στο θάνατο.

Στις 21 Μαΐου ο Λευτέρης Αγγρέλης αρχικά εισήχθη στο Νοσοκομείο της Ρόδου με υψηλό πυρετό. Οι γιατροί αρχικά αντιμετώπισαν την κατάσταση της υγείας του και μετρίασαν τον πυρετό. Την περασμένη Δευτέρα ο έφηβος πήρε εξιτήριο και βγήκε από το νοσοκομείο αλλά το ίδιο βράδυ εισήχθη εκτάκτως ξανά, επειδή η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί, με κύριο χαρακτηριστικό τον υψηλό πυρετό και πάλι.

Δόθηκε εντολή από τους γιατρούς και σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ διακομίστηκε με ελικόπτερο Super Puma στο νοσοκομείο των Παίδων. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και την ισχυρή φαρμακευτική αγωγή, ο πυρετός δεν υποχώρησε με αποτέλεσμα να δημιουργήσει επιπλοκές που οδήγησαν στον θάνατό του σήμερα.

«Με τέτοιο ιατρικό ιστορικό και χωρίς να του κάνουν αιματολογικές εξετάσεις μας έδιωξαν» είπε ο πατέρας του εφήβου, τονίζοντας ότι δύο ημέρες μετά, με τον πυρετό να επιμένει, αναγκάστηκαν να μεταφέρουν το παιδί ξανά στο Νοσοκομείο. Και αναρωτήθηκε εύλογα:

«Το έφτασα 16 χρονών για να το χάσω. Γιατί;».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Ρόδου

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Νοσοκομείο αρκείται στα βασικά στοιχεία του θλιβερού περιστατικού.

«Ο Αγρέλλης Ελευθέριος διακομίστηκε την 21/5/2022 στο ΤΕΠ και εισήχθη στην παιδιατρική κλινική με υψηλό πυρετό και διάγνωση σηψαιμία πνεύμονα και ενδοκαρδίτιδα. Έλαβε φαρμακευτική αγωγή και σταδιακά παρουσίασε βελτίωση της κλινικής του εικόνας.
Την 23/5/2022 αιφνιδίως η κλινική του εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, λόγω μεγάλης συλλογής υγρών στους πνεύμονες και κρίθηκε απαραίτητη η άμεση διακομιδή του στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, η οποία πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΑΒ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Ελεύθεροι οι εργάτες από την κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι

Ρωσία: Αύξηση της καταστολής μετά το μακελειό στο Crocus City Hall;

Τέμπη: Προσφυγή συγγενών των θυμάτων κατά της εισαγγελικής διάταξης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα