ΑΘΗΝΑ
14:24
|
28.05.2024
Τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού επλήγη από θραύσματα ρωσικής οβίδας, σκοτώνοντας έναν Γάλλο δημοσιογράφο, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προσπάθειες απομάκρυνσης αμάχων στην περιοχή Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας διακόπηκαν σήμερα, αφότου ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού επλήγη από θραύσματα ρωσικής οβίδας, σκοτώνοντας έναν Γάλλο δημοσιογράφο, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ, Σέρχι Γκαϊντάι.

Όπως έγραψε ο ίδιος στο Telegram, τα θραύσματα διαπέρασαν την θωράκιση του οχήματος, σκοτώνοντας τον διαπιστευμένο Γάλλο δημοσιογράφο που ταξίδευε μέσα σε αυτό. Ο Γκαϊντάι ανήρτησε μια φωτογραφία δημοσιογραφικής διαπίστευσης που ταυτοποιεί τον δημοσιογράφο.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος Φρεντερίκ Λεκλέρκ-Ιμχόφ «πυροβολήθηκε θανάσιμα» στην Ουκρανία, μετέδωσε από το Twitter και Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Ο ρεπόρτερ, από το 24ωρο ειδησεογραφικό κανάλι BFM TV, βρισκόταν στην Ουκρανία για να δείξει την «πραγματικότητα του πολέμου», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Λεκλέρκ-Ιμχόφ, 32 ετών, κάλυπτε μια επιχείρηση εκκένωσης κοντά στην ανατολική πόλη Σεβεροντονιέτσκ.

«Σε ένα ανθρωπιστικό λεωφορείο, μαζί με αμάχους που αναγκάστηκαν να διαφύγουν για να γλιτώσουν από τις ρωσικές βόμβες, πυροβολήθηκε θανάσιμα», σύμφωνα με τον Μακρόν, ο οποίος πρόσθεσε: «Σε όσους φέρουν εις πέρας τη δύσκολη αποστολή της ενημέρωσης στα θέατρα επιχειρήσεων, θα ήθελα να επαναλάβω την άνευ όρων υποστήριξη της Γαλλίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε η 8χρονη που χάθηκε σε σχολική εκδρομή

Χαρά χωρίς τύψεις

Γάζα: Ισραηλινά τανκς προελαύνουν στο κέντρο της Ράφα

Με λιμό απειλείται η Ζάμπια λόγω της καταστροφικής ξηρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα