ΑΘΗΝΑ
16:57
|
24.04.2024
Η πόλη ανέφερε λίγο περισσότερα από 100 νέα κρούσματα την Κυριακή, ενώ το Πεκίνο κατέγραψε 21.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από αύριο, Τρίτη, τα μεσάνυχτα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Σαγκάης αίρονται τα μέτρα περιορισμού στην πόλη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ την ίδια ώρα το Πεκίνο άνοιξε ξανά τμήματα των δημόσιων συγκοινωνιών του καθώς και ορισμένα εμπορικά κέντρα και άλλους χώρους καθώς σταθεροποιήθηκαν οι λοιμώξεις.

Η Σανγκάη, ο κινεζικός εμπορικός κόμβος των 25 εκατομμυρίων ανθρώπων φτάνει έτσι στο τέλος ενός δίμηνου λοκντάουν που είχε σοβαρές συνέπειες στην οικονομία, και έφερε σε απελπιστική κατάσταση πολλούς κατοίκους της πόλης.

«Θα υποστηρίξουμε πλήρως και θα οργανώσουμε την επανέναρξη της εργασίας και της παραγωγής σε διάφορους κλάδους και τομείς», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αντιδήμαρχος της πόλης Γου Κινγκ, προσθέτοντας ότι οι «παράλογοι» περιορισμοί για τον COVID στις επιχειρήσεις θα αρθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται μέτρα στήριξης της οικονομίας, ενώ θα ζητηθεί από τις τράπεζες να ανανεώσουν δάνεια σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις συνολικού ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην πρωτεύουσα Πεκίνο, οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία, τα θέατρα και τα γυμναστήρια επετράπη να ανοίξουν ξανά την Κυριακή, αν και με περιορισμούς στον αριθμό των ατόμων, σε περιοχές που δεν έχουν δει κανένα κρούσμα COVID-19 για επτά συνεχόμενες ημέρες.

Η Σαγκάη ανέφερε λίγο περισσότερα από 100 νέα κρούσματα COVID την Κυριακή, ενώ το Πεκίνο κατέγραψε 21, αριθμοί που και στις δύο πόλεις είναι πτωτικοί σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Η οικονομία της Κίνας έχει δείξει σημάδια ανάκαμψης αυτόν τον μήνα μετά την ύφεση του Απριλίου, αλλά η οικονομική δραστηριότητα παραμένει πιο περιορισμένη σε σχέση με την περασμένη χρονιά και πολλοί αναλυτές αναμένουν συρρίκνωση το δεύτερο τρίμηνο.

Με πληροφορίες από Voa News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο Ελ. Βενιζέλος

Ισπανία: Ύποπτη για διαφθορά η σύζυγος του Σάντσεθ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα