ΑΘΗΝΑ
12:39
|
13.04.2024
Αύριο θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο η νέα αγωγή της διοίκησης του ΟΑΣΘ κατά της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε για την 1η Ιουνίου, οι εργαζόμενοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νόμιμη κρίθηκε τελικά από το Εφετείο Θεσσαλονίκης, η 24ωρη απεργία που προκήρυξε για τις 12 Μαΐου το Συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Κατά της απεργίας είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη η διοίκηση του Οργανισμού και παρότι το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, επικαλούμενο τυπικούς λόγους, την έκρινε παράνομη.

Ακολούθησε έφεση των εργαζομένων προκειμένου η κινητοποίηση να καταστεί αναδρομικά νόμιμη, κάτι που τελικώς επιτεύχθηκε με την απόφαση του Εφετείου.

Στο μεταξύ, αύριο θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο η νέα αγωγή της διοίκησης του ΟΑΣΘ κατά της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε για την Τετάρτη, 1η Ιουνίου, το Συνδικάτο των εργαζομένων του Οργανισμού.

Οι βασικές διεκδικήσεις των εργαζομένων είναι- σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά – η υπογραφή της νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το περιεχόμενο της οποίας είναι συμφωνημένο από το Δεκέμβριο του 2021, και η επαναφορά των δύο επιδομάτων, θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αντίθετος στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του δικαστικού χάρτη ο ΣΥΡΙΖΑ

Σίδνεϊ: Έξι νεκροί από επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο [upd]

Ανδρουλάκης: Η χώρα χρειάζεται ισχυρή και σοβαρή αντιπολίτευση

ΜέΡΑ25: Είναι πολλά τα λεφτά που μας κλέβουν και τρώνε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα