ΑΘΗΝΑ
19:23
|
25.04.2024
Μπορεί να έχουν περάσει εννιά χρόνια από τον θάνατό της, ωστόσο το μίσος των περισσότερων Άγγλων για την αντιλαϊκή πολιτική της παραμένει άσβεστο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έρευνα ξεκίνησε η αστυνομία στην Αγγλία μετά τον «βανδαλισμό» που όπως είπαν υπέστη άγαλμα της Μάργκαρετ Θάτσερ στην πόλη Γκράνθαμ για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές βδομάδες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής Ιndependent άγνωστοι έριξαν κόκκινη μπογιά στο άγαλμα μίας πρωθυπουργού που προκάλεσε τεράστια δεινά στον βρετανικό λαό και στη συνέχεια σχεδίασαν ένα σφυροδρέπανο.

Prior to its official unveiling the statue had been targeted by vandals who threw red paint over it

Η επίθεση στο άγαλμα της μισητής πρωθυπουργού κόστους 300.000 στερλινών έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Λινκονσάιρ αντιμετωπίζεται ως «ποινικό αδίκημα».

The vandals also spray-painted a communist red hammer and sickle at the site of the memorial to the Conservative politician

Στις 15 Μαΐου άγνωστοι είχαν πετάξει αυγά στο ίδιο άγαλμα το οποίο προκαλεί αποτροπιασμό στους περισσότερους κατοίκους της περιοχής, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι όταν το δημοτικό συμβούλιο της πόλης απηύθυνε πλατύ κάλεσμα κατά την αποκάλυψη του αγάλματος το 2020 εμφανίστηκαν μόλις 30 άτομα.

<p>A man throws an egg at the statue on 15 May, 2022</p>

Τότε λίγα λεπτά μετά την αποκάλυψη του αγάλματος και την ολοκλήρωση της τελετής μία γυναίκα έχυσε τον καφέ της πάνω στο αντικείμενο του μίσους ενώ άλλοι εμφανίστηκαν λίγο αργότερα κρατώντας στα χέρια πλακάτ που έγραφαν: «Οι κάτοικοι του Γκράνθαμ εναντίον της Μάγκι», «Η Θάτσερ ξεπούλησε τη Βρετανία. Ποιος πλήρωσε το τίμημα;».

Άλλοι κάτοικοι της περιοχής ξέσπασαν σε φωνές τραγουδώντας  το σύνθημα: «Κατεβάστε το! Κατεβάστε το!» και άλλοι σιχτίριζαν το Δημοτικό Συμβούλιο που σπατάλησε τόσα χρήματα για μία πολιτικό που απεχθάνονται όσο καμία άλλη.

Κάποιοι άλλοι θυμούνται επίσης πως όταν πριν χρόνια επιχειρήθηκε να τοποθετηθεί άγαλμα της Θάτσερ στην πόλη τους είχε άτυχη κατάληξη: Αποκεφαλίστηκε…

Αν μη τι άλλο, έστω και μετά θάνατο, η Θάτσερ καταφέρνει να ενώνει τον βρετανικό λαό καθώς το μίσος του για την αδυσώπητα αντιλαϊκή πολιτική της περισσεύει και ας έχουν περάσει εννιά χρόνια από τον θάνατό της, τον Απρίλιο του 2013.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Μακρόν: Η Ευρώπη κινδυνεύει να πεθάνει

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Με προσάρτηση της Δυτικής Όχθης απειλεί Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα