ΑΘΗΝΑ
20:06
|
22.11.2024
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης και ο Σαουδάραβας υπουργός Επενδύσεων Χαλίντ αλ Φάλιχ δήλωσαν «απόλυτα ικανοποιημένοι».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με το πρωτόκολλο της 5ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας που υπογράφηκε σήμερα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανάμεσα στον υφυπουργό Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, Κώστα Φραγκογιάννη και τον Σαουδάραβα υπουργό Επενδύσεων Χαλίντ αλ Φάλιχ, ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσημη επίσκεψη του Σαουδάραβα αξιωματούχου που ήταν επικεφαλής πολυμελούς επιχειρηματικής αποστολής.

Το Πρωτόκολλο προσδιορίζει τα επόμενα βήματα στη συνεργασία Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία, η υγεία, η αγροτική παραγωγή, η παιδεία, η έρευνα και η καινοτομία.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης και ο Σαουδάραβας υπουργός Επενδύσεων Χαλίντ αλ Φάλιχ δήλωσαν «απόλυτα ικανοποιημένοι» από το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων σε πολιτικό επίπεδο. Εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η σχέση αυτή θα δώσει ώθηση και στις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, όπου υπάρχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια ενίσχυσης της συνεργασίας. Διαβεβαίωσαν επίσης πως θα συνεχίσουν να εργάζονται στην κατεύθυνση της προώθησης και ολοκλήρωσης συμφωνιών επί συγκεκριμένων επιχειρηματικών έργων, με αμοιβαίο όφελος.

Στο πλαίσιο των εργασιών της 5ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής, συμφωνήθηκαν σήμερα, επί της αρχής, οι προκαταρκτικοί όροι της Ελληνο-Σαουδαραβικής συμφωνίας για την κατασκευή υποθαλάσσιου και επίγειου καλωδιακού συστήματος μεταφοράς δεδομένων που θα συνδέει την Ευρώπη με την Ασία μέσω Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας, το λεγόμενο East to Med data Corridor (έργο EMC).

Εικόνα

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που αξιοποιεί τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας και της Σαουδικής Αραβίας για να δημιουργήσει έναν απαραίτητο για την παγκόσμια οικονομία διάδρομο μεταφοράς δεδομένων μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Του έργου ηγούνται από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας, το MENA HUB – το οποίο ανήκει στον σαουδαραβικό ψηφιακό φορέα παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών STC – και από την ελληνική πλευρά η εταιρία Telecommunication Telephony Satellite Applications S.A. (TTSA), με μετόχους επίσης τη ΔΕΗ και την Κυπριακή εταιρία τηλεπικοινωνιών CyTA.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρατικό πακέτο στήριξης της ιαπωνικής οικονομίας με 21,9 τρις. γιεν

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι η Αμερική-Για την ταινία «Ο Μαθητευόμενος»

Καλεσμένος στη Μόσχα ο πρόεδρος της Σενεγάλης

Σύσκεψη για τον νέο ρωσικό πύραυλο θα πραγματοποιήσουν Ουκρανία και ΝΑΤΟ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα