ΑΘΗΝΑ
13:29
|
08.08.2022
Εθελοντές που καθάριζαν την παραλία από σκουπίδια και άλλα βρήκαν δύο πακέτα με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 2,5 κιλών, στη βόρεια Σκιάθο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο πακέτα με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 2,5 κιλών, εντοπίστηκαν τυχαία, κατά τη διάρκεια καθαρισμού παραλίας στη βόρεια Σκιάθο, από εθελοντές περιβαλλοντικών και άλλων οργανώσεων. 

Το περιστατικό, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνέβη στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονα. Αρχικά το ένα πακέτο κατέληξε στα σκουπίδια, μαζί με άλλα αντικείμενα από τον καθαρισμό της παραλίας, καθώς δεν έγινε αντιληπτό. Το άλλο πακέτο παραδόθηκε στο Λιμεναρχείο Σκιάθου και έπειτα από χημικές αναλύσεις διαπιστώθηκε ότι περιείχε κοκαΐνη αρίστης ποιότητας. 

Έπειτα από αυτό το εύρημα, έγινε έρευνα στα απορρίμματα και εντοπίστηκε και το δεύτερο πακέτο που είχε καταλήξει κατά λάθος εκεί και διαπιστώθηκε πως και αυτό περιείχε κοκαΐνη. 

Τα δύο πακέτα ήταν βρεγμένα όταν βρέθηκαν, παρότι ήταν πολύ καλά τυλιγμένα με πλαστικό και δεμένα με αυτοκόλλητες ταινίες, γεγονός που σημαίνει ότι βρίσκονταν για πολλές ημέρες στη θάλασσα. Πιθανολογείται ότι μπορεί κάποιο διερχόμενο σκάφος να πέταξε την κοκαΐνη στη θάλασσα, υπό τον φόβο ελέγχου, ή τα πακέτα να έφτασαν στη Σκιάθο από μακριά, παρασυρόμενα από τα ρεύματα. 

Η δικογραφία ολοκληρώθηκε ήδη από το Λιμεναρχείο Σκιάθου και παραδόθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, που με τη σειρά της θα τη διαβιβάσει στην ανάκριση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά σε Ροδόπη και Απρόπυργο

Η δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Νέα προθεσμία πήρε για να απολογηθεί ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Νικολέτας

Υπό έλεγχο η φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Κούβα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα