ΑΘΗΝΑ
22:47
|
24.04.2024
Καταργούνται σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, πλην εξαιρέσεων, από αύριο, 1η Ιουνίου ως τις 15 Σεπτεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από αύριο, 1η Ιουνίου ως τουλάχιστον τις 15 Σεπτεμβρίου, δεν αλλάζουμε μόνον μήνα αλλά και ορισμένες υγειονομικού τύπου συνήθειες που αναγκαστήκαμε να υιοθετήσουμε την τελευταία διετία. Από αύριο, λοιπόν, καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με ορισμένες εξαιρέσεις.

Ειδικότερα η μάσκα καταργείται η μάσκα καταργείται στα αεροπλάνα και στις υπεραστικές συγκοινωνίες, όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία.

Χωρίς μάσκες θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο και οι μαθητές, μετά τις τελευταίες αποφάσεις της Επιτροπής Ειδικών. Μετά την άρση της υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους, από την 1η Ιουνίου, οι ειδικοί εισηγήθηκαν το ίδιο και για σχολεία – Πανεπιστήμια.

Η εισήγηση των εμπειρογνωμόνων έγινε δεκτή από το υπουργείο Παιδείας κι έτσι μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί βάζουν με τη σειρά τους τις μάσκες… στην τσέπη από 1/6, καθώς η χρήση τους παραμένει μόνο ως σύσταση.

Πού παραμένει η μάσκα;

Αντίθετα, η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους υποψήφιους των πανελλήνιων εξετάσεων σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής των ειδικών.

Η μάσκα παραμένει επίσης σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας και σε κάποιες δομές Υγείας όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη. Επιπλέον, με μάσκα θα πρέπει να κυκλοφορεί κανείς και σε αστικές συγκοινωνίες (λεωφορεία, μετρό, τρόλεϊ, τραμ και ηλεκτρικός).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα