ΑΘΗΝΑ
13:51
|
26.04.2024
Τουλάχιστον δέκα νεκροί και 20 αγνοούμενοι ο τραγικός απολογισμός της «Αγκάθα», του πρώτου τυφώνα της χρονιάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα «Αγκάθα» ανέβηκε σε τουλάχιστον δέκα νεκρούς και περίπου 20 αγνοούμενους, στο νότιο Μεξικό όπου οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Ο πρώτος τυφώνας της χρονιάς, ήταν ο ισχυρότερος που έφτασε στην ξηρά κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού του Μεξικού τον Μάιο από τότε που ξεκίνησε η τήρηση αρχείων το 1949, δήλωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC).

Η «Αγκάθα» αποδυναμώθηκε καθώς κινήθηκε προς την ενδοχώρα με τα απομεινάρια της να προκαλούν καταρρακτώδη βροχή την Τρίτη πάνω από την πολιτεία Βερακρούζ.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 20 αγνοούμενους, οι περισσότεροι από αυτούς σε μικρές πόλεις στα ψηλά βουνά», ανέφερε ο κυβερνήτης της πολιτείας Οαχάκα Αλεχάντρο Μουράτ στο Radio Formula, προσθέτοντας ότι «δέκα νεκροί αναφέρθηκαν δυστυχώς, προκαταρκτικά, από τις τοπικές αρχές».

Όταν η «Αγκάθα» έφτασε στη στεριά, τη Δευτέρα σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή μικρών παραθαλάσσιων πόλεων και ψαροχώριων στην Οαχάκα, δεν υπήρξαν νεκροί, παρά τους ισχυρούς ανέμους με ταχύτητα έως και 165 χλμ την ώρα, «αλλά οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης προκάλεσαν υπερχείλιση ποταμών και κατολισθήσεις», πρόσθεσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας.

Το Μεξικό πλήττεται τακτικά από τροπικές καταιγίδες τόσο στις ακτές του Ειρηνικού όσο και στον Ατλαντικό, μεταξύ των μηνών Μαΐου και Νοεμβρίου.

Η πιο θανατηφόρα καταιγίδα που έπληξε το Μεξικό πέρυσι ήταν ο τυφώνας κατηγορίας 3 που ονομάστηκε «Γκρέις» και άφησε πίσω του 11 νεκρούς στις ανατολικές πολιτείες Βερακρούζ και Πουέμπλα, τον Αύγουστο.

Με πληροφορίες από AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Χωρίς Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό την Πρωτομαγιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα