ΑΘΗΝΑ
04:40
|
20.04.2024
Η κινεζική πόλη της Σανγκάης χαλαρώνει τους περιορισμούς για τον Covid-19 μετά από ένα λοκντάουν δύο μηνών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές της Σανγκάης ήραν τους περισσότερους περιορισμούς για την ανάσχεση της νόσου Covid-19 που είχαν επιβάλει πριν από δύο μήνες στους 25 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη άρση του λοκντάουν το οποίο είχε προκαλέσει αγανάκτηση στους πολίτες και προβλήματα στην οικονομία.

Βέβαια, τουλάχιστον 650.000 κάτοικοι θα παραμείνουν περιορισμένοι στα σπίτια τους. Χθες Τρίτη τα μεγάλα κίτρινα κάγκελα που εμπόδιζαν εδώ και δύο μήνες τους κατοίκους να βγουν από τα σπίτια τους απομακρύνθηκαν.

Η συνολική πολιτική της Κίνας για «μηδενικό Covid» παραμένει σε ισχύ και τα άτομα που προσβάλλονται από τον ιό εξακολοθούν να τοποθετούνται σε καραντίνα ή να μεταφέρονται σε νοσοκομεία. Οι στενές επαφές των νοσούντων αντιμετωπίζουν επίσης την προοπτική να τοποθετηθούν σε καραντίνα ή η περιοχή όπου ζουν να εισέλθει ξανά σε λοκντάουν.

«Αυτή είναι μια μέρα που ονειρευόμασταν για πολύ καιρό», είπε στους δημοσιογράφους η κυβερνητική εκπρόσωπος της Σανγκάης, Γιν Σιν. «Όλοι έχουν θυσιάσει πολλά. Αυτή η μέρα κερδήθηκε σκληρά και πρέπει να τη διατηρήσουμε και να την προστατέψουμε, και να καλωσορίσουμε πίσω τη Σανγκάη που γνωρίζουμε και μας έλειψε».

Ωστόσο, τέθηκαν σε ισχύ μια σειρά από νέους κανόνες, όπως η υποχρεωτική κατοχή του πράσινου κωδικού υγείας στο smartphone τους προκειμένου οι κάτοικοι να βγαίνουν από τα σπίτια τους και να εισέρχονται σε άλλα μέρη. Επιπλέον, όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή να εισέλθουν σε τράπεζες ή να επισκεφτούν εμπορικά κέντρα θα πρέπει να έχουν αρνητικό πιστοποιητικό εξέτασης PCR 72 ωρών. Οι περιορισμοί για έξοδο από τη Σανγκάη παραμένουν σε ισχύ. Κάθε πολίτης που ταξιδεύει σε άλλη πόλη αντιμετωπίζει καραντίνα επτά έως 14 ημερών μετά την επιστροφή του στη Σανγκάη.

Κλειστές παραμένουν επίσης οι κινηματογραφικές αίθουσες, τα μουσεία και τα γυμναστήρια. Επιπροσθέτως, τα περισσότερα παιδιά δεν θα επιστρέψουν στο σχολείο και στη διά ζώσης εκπαίδευση.

Το λοκντάουν στη Σανγκάη ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί στην Κίνα από την αρχή της πανδημίας. Το 2020 το λοκντάουν στη Γουχάν, την πόλη όπου πρωτοεντοπίστηκε κρούσμα του νέου κορονοϊού και η πρώτη που μπήκε σε καραντίνα, διήρκησε 76 ημέρες.

Καθώς η Σανγκάη αποτελεί το οικονομικό κέντρο της χώρας και παγκόσμιος εμπορικός κόμβος, τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν έπληξαν την οικονομία, μείωσαν την παραγωγή και την κατανάλωση και επηρέασαν σημαντικά τις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα