ΑΘΗΝΑ
07:47
|
03.05.2024
Το σώμα των ενόρκων έκρινε την πρώην σύζυγο του ηθοποιού ένοχη για συκοφαντική δυσφήμιση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζόνι Ντεπ είναι ο νικητής στη δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ, την οποία είχε μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση μετά τους ισχυρισμούς της περί ενδοοικογενειακής κακοποίησης σε άρθρο της στην αμερικανική εφημερίδα «Ουάσινγκτον Ποστ».

Το δικαστήριο βρήκε ότι η Χερντ δυσφήμησε τον πρώην σύζυγό της στο άρθρο που δημοσιεύτηκε το 2018. Ο επικεφαλής της ομάδας των ενόρκων ανακοίνωσε ότι όλοι οι ισχυρισμοί της Χερντ στο άρθρο ήταν «ψευδείς» και είχαν στόχο να αμαυρώσουν την εικόνα του Τζόνι Ντεπ.

Το δικαστήριο έχει επίσης καταλήξει σε ετυμηγορία σχετικά με αγωγή 100 εκατομμυρίων δολαρίων που κατατέθηκε κατά του Ντεπ από την Άμπερ Χερντ. Η ηθοποιός ζητούσε αποζημίωση έπειτα από δηλώσεις του Άνταμ Γουόλντμαν, δικηγόρου του ηθοποιού, που την είχε κατηγορήσει πως ψεύδεται.

Το δικαστήριο τελικά επιδίκασε αποζημίωση 15 εκατομμυρίων δολαρίων στον Ντεπ και δύο εκατομμυρίων δολαρίων στην Χερντ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, ο Ντεπ παρουσίαζε την πρώην σύζυγό του ως μια ασταθή γυναίκα που τον κακοποίησε και τον εξευτέλισε. Υποστήριξε ότι η Χερντ είχε συχνά μια «σαρκαστική, ταπεινωτική, επιθετική, βίαιη, τοξική στάση» και περιστασιακά κατέφευγε στη βία. «Είχε ανάγκη για σύγκρουση. Ανάγκη για βία».

Η Χερντ παραδέχθηκε ότι έχει χτυπήσει τον πρώην σύντροφό της σε πολλές περιπτώσεις, μετά από «χρόνια που δεν υπερασπιζόμουν τον εαυτό μου». Υποστήριξε πάντως ότι ποτέ δεν ήταν «καταχρηστική» με τον Ντεπ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα