ΑΘΗΝΑ
12:32
|
28.04.2024
Αποκλείεται και η ανταλλαγή μελών του εθνικιστικού Τάγματος Αζόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ (DPR) δεν πρόκειται να ανταλλάξει ξένους μισθοφόρους, οι οποίοι πολέμησαν στο πλευρό της κυβέρνησης του Κιέβου και αντιμετωπίζουν τώρα θανατική ποινή, συμπεριλαμβανομένων των Βρετανών υπηκόων Σαούν Πίνερ και Άντριου Πίνερ, καθώς και του Μαροκινού Σααντούν Μπραχίμ, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της επιτροπής ποινικής και διοικητικής νομοθεσίας του κοινοβουλίου της αυτόνομης περιοχής.

«Δεν έδρασαν εδώ ως στρατιώτες που συμμορφώνονται με τις διεθνείς συμβάσεις. Ενήργησαν ως τρομοκράτες, ως νεοναζί, επομένως αποκλείεται οποιαδήποτε ανταλλαγή» ανέφερε η προεδρεύουσα της Επιτροπής, προσθέτοντας ότι αποκλείεται επίσης σε κάθε περίπτωση και η ανταλλαγή μελών του εθνικιστικού τάγματος Αζόφ.

Σύμφωνα με την αξιωματούχο, μισθοφόροι από πολλές χώρες συμμετέχουν επί του παρόντος σε εχθροπραξίες στην Ουκρανία, αλλά κατά κύριο λόγο προέρχονται από την Πολωνία, τη Λιθουανία και τη Γαλλία.

«Οι ανακριτές πρέπει να εξετάσουν εάν ήταν προσωπική τους πρωτοβουλία να συμμετάσχουν ή στάλθηκαν εδώ από ειδικές υπηρεσίες ή κυβερνήσεις των χωρών τους», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του γραφείου για τη διερεύνηση εγκλημάτων κατά της ειρήνης και της ασφάλειας στο ανακριτικό τμήμα της Γενικής Εισαγγελίας της DPR, Βίκτορ Γκαβρίλοφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους την περασμένη Παρασκευή ότι η έρευνα για την υπόθεση των τριών μισθοφόρων από τη Βρετανία και το Μαρόκο έχει ολοκληρωθεί. «Οι φάκελοι έχουν προωθηθεί στις δικαστικές αρχές για να εξεταστούν επί της ουσίας» ανέφερε προσθέτοντας ότι, καθώς μιλάμε για περίοδο πολέμου, οι κρατούμενοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τη θανατική ποινή.

Μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση Rossiya-1 νωρίτερα, ο Βρετανός Σαούν Πίνερ είπε ότι έχει υποβληθεί αίτημα στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον να τον ανταλλάξει με τον ηγέτη της ουκρανικής αντιπολίτευσης Βίκτορ Μεντβέντσουκ, ο οποίος κατηγορείται για αγορές άνθρακα από εδάφη του Ντονμπάς εκτός του ελέγχου της κυβέρνησης του Κιέβου.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα