ΑΘΗΝΑ
01:09
|
29.09.2024
«Αυτοσυγκράτηση» από την Άγκυρα ζητάει ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Πέμπτη, στις 9 Ιουνίου, θα βρεθεί στη χώρα μας η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, όπου και θα έχει συνάντηση, μεταξύ άλλων και με τον Έλληνα ομόλογό της, Νίκο Δένδια.

Να σημειωθεί ότι η κ. Μπέρμποκ μέχρι στιγμής δεν έχει επισκεφθεί την Τουρκία, ενώ θεωρείται από τους πλέον σκληρούς επικριτές της Άγκυρας για τα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με αυτήν την έννοια η επίσκεψή της αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λίγες ημέρες μετά την παραίνεση Μητσοτάκη στον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ότι δεν νοείται πολιτική ίσων αποστάσεων απέναντι στην Τουρκία όσο αφορά στο θέμα της επιθετικότητάς της εναντίον της χώρας μας, αλλά και με ανοιχτό το ζήτημα της τριμερούς ανταλλαγής, μέσω της οποίας παλαιότερα ελληνικά όπλα σοβιετικής εποχής θα δοθούν στην Ουκρανία και στη θέση τους η Αθήνα θα λάβει σύγχρονα γερμανικά άρματα μάχης.

Σολτς: Ζητάει «αυτοσυγκράτηση» από την Άγκυρα

Να επιδείξει «αυτοσυγκράτηση» έναντι της Ελλάδας κάλεσε την Άγκυρα ο Όλαφ Σολτς, καθώς έχουν αυξηθεί οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, όπως τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

«Ο Καγκελάριος είναι της άποψης ότι, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, είναι απαραίτητο όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ να συστρατευθούν και να απέχουν από προκλήσεις μεταξύ τους», ανέφερε ο εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της σημερινής του τακτικής συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο. «Η εισβολή στον ελληνικό εναέριο χώρο και η πτήση πάνω από ελληνικά νησιά δεν είναι εντάξει, είναι αντιπαραγωγική και ενάντια στο πνεύμα της Συμμαχίας».

Όπως δήλωσε δε, η Γερμανία είναι δεσμευμένη στην επίλυση των ανοιχτών ζητημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε ιδιωτικό διάλογο, και στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Την ίδια στιγμή, «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Έωσης». «Η Γερμανία δεσμεύεται για την επίλυση των ανοιχτών ζητημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μέσα από ιδιωτικό διάλογο και στη βάση του διεθνούς δικαίου» κατέληξε, προσθέτοντας ότι η Γερμανία δεν μπορεί να δεχτεί «την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

ΗΠΑ και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα