ΑΘΗΝΑ
01:36
|
19.05.2024
Στις 1μ.μ. στο κεντρικό κατάστημα της Eurobank.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κινητοποίηση για να σωθεί το σπίτι τετραμελούς οικογένειας στις Συκιές καλούν συλλογικότητες σήμερα στις 13:00 στο κεντρικό κατάστημα της Eurobank, στη συμβολή Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Όπως αναφέρει ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, πρόκειται για διαμέρισμα 80 τ.μ. τετραμελούς οικογένειας με πατέρα άνεργο, μητέρα ΑΜΕΑ και δύο παιδιά φοιτητές, που βγαίνει σε πλειστηριασμό για υπόλοιπο χρέους 30.000 ευρώ, παρότι η οικογένεια έχει ήδη πληρώσει 80.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παρά την δικαστική προσφυγή της οικογένειας και εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου, το σπίτι εκπλειστηριάστηκε για 56.050 ευρώ

«Ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη, μια ακόμη φτωχογειτονιά της πόλης, οι Συκιές, φαίνεται να μπήκε το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο των τραπεζιτών, που επιδιώκουν με κάθε τρόπο να αρπάξουν τα σπίτια φτωχών λαϊκών οικογενειών» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Καθημερινά γίνεται όλο και πιο φανερό ότι μετά την κατάργηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας το 2015, τα μέτρα υπέρ των τραπεζών και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που καθιέρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα με την κυβέρνηση της Ν.Δ. και τα μέτρα του Άδωνη Γεωργιάδη δεν υπάρχει πια κανένας απολύτως τρόπος προστασίας της λαϊκής κατοικίας και μικρής περιουσίας από τις αρπακτικές διαθέσεις των τραπεζιτών. Απέναντι σ’ αυτή την κοινωνικά ανάλγητη πολιτική, άλλος δρόμος δεν υπάρχει παρά η κοινωνική αλληλεγγύη κι ο συντονισμένος αγώνας για τη συνολική ανατροπή της» προσθέτει ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων στο κάλεσμά του..

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα