ΑΘΗΝΑ
07:11
|
16.06.2024
Δύο σεισμοί σκότωσαν τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους και προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια στη νοτιοδυτική Κίνα την Τετάρτη, μετέδωσαν οι αρχές και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σε βάθος 17 χιλιομέτρων στην πόλη Ya’an, περίπου 110 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Chengdu, της πρωτεύουσας του Sichuan, ανακοίνωσε το Κέντρο Σεισμών του Δικτύου της Κίνας. Τρία λεπτά αργότερα ακολούθησε σεισμός 4,5 Ρίχτερ, επίσης στο Ya’an, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Δεκατέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, τουλάχιστον ένας σοβαρά, ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV σε διαδικτυακό ρεπορτάζ. Όλοι οι νεκροί και οι τραυματίες βρίσκονταν στην κομητεία Baoxin στην επαρχία Sichuan.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Sichuan ανέφερε ότι ορισμένα σπίτια υπέστησαν ζημιές και περισσότεροι από 1.400 διασώστες κατευθύνθηκαν στην περιοχή. Η Αρχή Νοτιοδυτικών Σιδηροδρόμων ανακοίνωσε ότι ορισμένα τμήματα της γραμμής έκλεισαν, προκαλώντας καθυστερήσεις στα επιβατικά τρένα.

Ο πρώτος σεισμός ήταν ένας μετασεισμός ενός σεισμού μεγέθους 7 Ρίχτερ το 2013 που σκότωσε 196 ανθρώπους, δήλωσαν επαρχιακοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με το CGTN, τον διεθνή βραχίονα του CCTV.

Ο φονικότερος σεισμός της Κίνας τα τελευταία χρόνια ήταν ο σεισμός 7,9 Ρίχτερ το 2008 που σκότωσε σχεδόν 90.000 ανθρώπους στο Sichuan.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

54 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Γαλλία: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωσαν ενάντια στην ακροδεξιά ενόψει των πρόωρων εκλογών

Κινητοποιήσεις για Παλαιστίνη: Πού είναι το ελληνικό φοιτητικό κίνημα;

Βρέθηκε ζωντανός ο 22χρονος που αγνοούνταν στην Επανομή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα