ΑΘΗΝΑ
16:09
|
20.04.2024
Η ημερήσια παραγωγή αυξάνεται περισσότερο από το προβλεπόμενο υπό την πίεση των ΗΠΑ και την ανοχή της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την μεγαλύτερη (από το προβλεπόμενο) αύξηση της παραγωγής πετρελαίου τον Ιούλιο αποφάσισαν νωρίς σήμερα το απόγευμα οι υπουργοί Ενέργειας του οργανισμού ΟPEC+ στη Βιέννη, ικανοποιώντας εν μέρει το αίτημα των ΗΠΑ για μεγαλύτερες «ροές» «μαύρου χρυσού στις διεθνείς αγορές με την προσμονή πως έτσι θα πέσουν οι διεθνείς τιμές που έχουν πάρει την ανιούσα ιδιαίτερα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

EU's Russian oil ban unlikely to affect OPEC + decision ABBO News | ABBO  News

Η απόφαση των υπουργών Ενέργειας προβλέπει ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η ημερήσια πετρελαϊκή παραγωγή θα αυξηθεί κατά 650.000 βαρέλια. Η ποσότητα είναι μεγαλύτερη κατά 216.000 βαρέλια από την περσινή απόφαση των υπουργών Ενέργειας του OPEC+ σε σχέση με την σταθεροποίηση της τιμής «μαύρου χρυσού».

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου έσπευσε να επικροτήσει την απόφαση χαιρετίζοντάς την ως «σημαντική». Εξήρε δε το ρόλο της Σαουδικής Αραβίας τονίζοντας πως πέτυχε «μία συναινετική απόφαση μεταξύ των χωρών-μελών» στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ρωσία. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί και στην «θετική συμβολή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κουβέιτ και του Ιράκ».

Η εξέλιξη μεταξύ άλλων δημιουργεί ένα σχετικά πιο ευνοϊκό περιβάλλον για την επικείμενη περιοδεία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στην Μέση Ανατολή προς το τέλος του μήνα. Η σημερινή απόφαση στον ΟΠΕΚ θεωρείται πως αυξάνει τις πιθανότητες ο Πρόεδρος Μπάιντεν να συμπεριλάβει τη Σαουδική Αραβία στο πρόγραμμα των επισκέψεών του στην περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κέντρο Κατάρτισης τεχνικών του ΑΔΜΗΕ στο Περιστέρι

Πιθανές γεωτρήσεις εντός ΑΟΖ ως το 2025 λέει η Σδούκου

Στρατηγική συνεργασία ομίλου ΔΕΗ και MYTILINEOS

Ρεύμα: Αμετάβλητα τα πράσινα τιμολόγια για τον Απρίλιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα