ΑΘΗΝΑ
01:29
|
06.05.2024
Με τη βοήθεια τρισδιάστατου εκτυπωτή δημιούργησαν από ζωντανό ανθρώπινο ιστό ένα νέο αυτί για ασθενή με μικρωτία. Το μόσχευμα τοποθετήθηκε επιτυχώς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές που χρησιμοποιούν βιολογικά ινστιτούτα και σύγχρονα ιατρικά εργαστήρια δεν είναι το μέλλον αλλά το παρόν στα μοσχεύματα.

Η εταιρία 3DBio Therapeutics και το ιατρικό ίδρυμα που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση της γενετικής παραμόρφωσης αυτιού, που είναι γνωστή ως μικρωτία, (σημαίνει «μικρό αυτί») «Microtia-Congenital Ear Deformity Institute» κατάφεραν να σχεδιάσουν και να φτιάξουν με τρισδιάστατο εκτυπωτή οργανικής ύλης ένα ανθρώπινο αυτί το οποίο στη συνέχεια μεταμόσχευσαν επιτυχώς σε μία 20χρονη γυναίκα που το είχε ανάγκη. Χρησιμοποίησαν για την κατασκευή του ζωντανό ιστό από μόσχευμα αυτιού.

Η  Microtia-Congenital Ear Deformity Institute εκτιμά πως είναι η πρώτη μεταμόσχευση του είδους επισημαίνοντας πως δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο διαδικασιών και λύσεις μοσχευμάτων με τη βοήθεια της βιοτεχνολογίας.

Το εγχείρημα έγινε στο πλαίσιο κλινικής δοκιμής και στέφθηκε με επιτυχία.

Στην ιστορία υπάρχει όμως και ένα «αλλά»: Η τεχνολογία αυτή έχει πατενταριστεί από την εταιρία του τρισδιάστατου εκτυπωτή 3DBio και είναι γνωστή ως AuriNovo™. Σε απλά ελληνικά, μελλοντικά αυτή αναμένεται να κοστίζει αρκετά ακριβά. Προς το παρόν χορηγείται στο πλαίσιο κλινικής δοκιμής κατά την οποία τηρούνται αυστηρά ηλικιακά και άλλα κριτήρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ρωσία κατέρριψε 36 πυραύλους ATACMS με την πρώτη. Πως;

Νότια Κορέα και ΗΠΑ σε κοινή στρατιωτική άσκηση στον Κυβερνοχώρο

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα