ΑΘΗΝΑ
23:53
|
17.05.2024
Το ίδιο θα ισχύσει και για αστυνομικούς άλλων θρησκειών, συμπεριλαμβανομένων Εβραίων και Μουσουλμάνων, που φορούν καλύμματα κεφαλής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κονέκτικατ έγινε η πρώτη πολιτεία στις Ηνωμένες Πολιτείες που θεσπίζει νόμο που επιτρέπει στους Σιχ που υπηρετούν στην αστυνομία να φορούν τουρμπάνι.

Ο Σουαραντζίτ Σινγκ Κάλσα, δημοτικός σύμβουλος της πόλης Norwich City, δήλωσε ότι ο κυβερνήτης του Κονέκτικατ, Νεντ Λαμόντ, υπέγραψε στις 24 Μαΐου ένα νομοσχέδιο, το SB -133, που επιτρέπει στους αστυνομικούς να φορούν θρησκευτικά καλύμματα κεφαλής ως μέρος της στολής τους, όχι μόνο Σιχ αλλά και άτομα από άλλες θρησκείες, συμπεριλαμβανομένων των Εβραίων και των Μουσουλμάνων, που φορούν καλύμματα κεφαλής.

Ο νόμος είναι το αποτέλεσμα σκληρών προσπαθειών των Σιχ του Κονέκτικατ υπέρ του νομοσχεδίου, η γλώσσα του οποίου είναι περιεκτική, και όχι μόνο θα βοηθήσει τους Σιχ να φορούν τουρμπάνι αλλά και τους ανθρώπους άλλων θρησκειών, συμπεριλαμβανομένων Εβραίων και Μουσουλμάνων, που φορούν καλύμματα κεφαλής.

Το νομοσχέδιο, το οποίο εισήγαγε ο γερουσιαστής Μπομπ Νταφ, ορίζει ότι «η μονάδα επιβολής του νόμου θα υιοθετήσει ή θα τροποποιήσει μια πολιτική που θα επιτρέπει σε έναν αστυνομικό να φορά θρησκευτικό κάλυμμα κεφαλής σύμφωνα με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του αξιωματικού ενώ ο αξιωματικός είναι σε υπηρεσία και φορά στολή ή άλλη εξουσιοδοτημένη ενδυμασία, εκτός από τις περιπτώσεις όπου απαιτείται η χρήση κλειστού προστατευτικού καλύμματος κεφαλής από αυτή τη μονάδα επιβολής του νόμου».

Ο Κάλσα ανέφερε ότι 35 από τους 36 γερουσιαστές καθώς και οι 151 εκπρόσωποι της Βουλής ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου.

«Το κάλυμμα κεφαλής των Σιχ επιτρέπεται επί του παρόντος από μερικά αστυνομικά τμήματα στις ΗΠΑ στο δικό τους επίπεδο, αλλά μετά τη θέσπιση του νόμου, το Κονέκτικατ έγινε η πρώτη πολιτεία στις Ηνωμένες Πολιτείες που επιτρέπει στους Σιχ να φορούν τουρμπάνι στο αστυνομικό τμήμα», είπε.

Πρόσθεσε ότι είχε αναφέρει στην κατάθεσή του υπέρ του νομοσχεδίου ότι «μετά την 11η Σεπτεμβρίου, οι Σιχ έχουν πέσει θύματα πολλών εγκλημάτων μίσους λόγω άγνοιας και έλλειψης κατανόησης σχετικά με τον Σιχισμό και τα αντικείμενα λατρείας του, κυρίως το τουρμπάνι, «dastaar», αλλά παρά τα πολλά στερεότυπα, οι Σιχ έχουν υποστηρίξει τη δέσμευσή τους προς την πίστη και την κοινωνία τους».

Δήλωσε επίσης ότι το Κονέκτικατ είναι η μόνη πολιτεία στις ΗΠΑ που αναγνώρισε την 1η Νοεμβρίου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Σιχ μέσω του δημόσιου νόμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα