ΑΘΗΝΑ
10:25
|
19.04.2024
Η αφόρητη ζέστη πλήττει φέτος τη χώρα έναν μήνα νωρίτερα από ό,τι συνέβαινε συνήθως τα προηγούμενα χρόνια. Το θερμόμετρο θα δείξει 41 βαθμούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παραδομένη στην καυτή αγκαλιά του ήλιου και του καύσωνα θα είναι από αύριο, Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή, 5 Ιουνίου, το μεγαλύτερο μέρος της Ιταλίας.

Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει αισθητά από το πρωί, κυρίως στη Ρώμη και στις πόλεις Καμπομπάσο και Περούτζια της κεντρικής Ιταλίας, και να ανηφορίσει κατά το μεσημέρι στους 37 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά.

Το συγκεκριμένο κύμα καύσωνα, βαφτίστηκε από τους ειδικούς «Σκιπίων ο Αφρικανός» καθώς το θερμόμετρο αναμένεται σε μερικές περιπτώσεις να φθάσει ως τους 41 βαθμούς Κελσίου…

Η ιταλική Πολιτική Προστασία ζήτησε ήδη από τους ηλικιωμένους πολίτες και όσους πάσχουν από χρόνιες παθήσεις να αποφεύγουν να βγαίνουν από το σπίτι κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας. Τι γίνεται όμως όταν το σπίτι είναι σωστό «καζάνι» από τον καύσωνα και δεν υπάρχουν κλιματιστικά ή λεφτά για κλιματιστικό;

E' Arrivato Flegetonte | Italian Language Blog

Το ερώτημα μένει να απασχολεί αυτό το καλοκαίρι πολλούς Ευρωπαίους και όχι μόνον τους Ιταλούς.

Προς το παρόν όμως αυτοί είναι από τους πρώτους που καίγονται καθώς το Σάββατο στην ιταλική πρωτεύουσα και στη Φλωρεντία θα συνεχίσει να επικρατεί ζέστη και άπνοια, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φθάνουν μέχρι και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοια κατάσταση αναμένεται έως και την Κυριακή το βράδυ σε Σικελία, Σαρδηνία και Απουλία.

Τα ιταλικά μέσα Ενημέρωσης επισημαίνουν εύλογα αυτό που παρατηρούμε και εμείς φέτος στην Ελλάδα: Η αφόρητη ζέστη πλήττει φέτος τη χώρα έναν μήνα νωρίτερα από ό,τι συνέβαινε συνήθως τα προηγούμενα χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο

Από σήμερα η πληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα