ΑΘΗΝΑ
19:27
|
25.04.2024
Με πυρσούς στα χέρια, φοιτητές και ακαδημαϊκοί διαδήλωσαν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης κατά της αστυνομικής βίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα μαζική διαδήλωση ενάντια στην παρουσία της αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την αστυνομική βία που ασκήθηκε και σήμερα σε βάρος φοιτητών του ΑΠΘ πραγματοποιούν απόψε χιλιάδες φοιτητές και νέοι εργαζόμενοι.

«Έξω η αστυνομία από το ΑΠΘ», φωνάζει το πλήθος της πορείας που ξεκίνησε νωρίτερα από την Καμάρα και κατευθύνεται προς τα δυτικά. Μέσω της οδού Αγίου Δημητρίου αναμένεται να καταλήξει στην Καμάρα.

Η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων ανάλογα με τα σημεία που κινείται η πορεία, προκειμένου να αποφευχθούν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του thestival.gr, μέλη των φοιτητικών συλλόγων και ακαδημαϊκοί με πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα, διαμαρτύρονται για την παρουσία της αστυνομίας εντός του ΑΠΘ.

Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα, όπου οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα και κατευθύνεται προς τα δυτικά.

Έξω από το ΥΜΑΘ οι φοιτητές φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της παρουσίας της αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Στη συνέχεια άναψαν πυρσούς και αμέσως μετά κατευθύνθηκαν προς τη ΣΘΕ.

Μέσω της οδού Αγίου Δημητρίου αναμένεται να καταλήξει στην Καμάρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού για τον θάνατο του Λαλαούνη ζητά ο εισαγγελέας

Κέρκυρα: Πέντε χρόνια φυλακή σε τέως εισαγγελέα για χιλιάδες εξαφανισμένες δικογραφίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα