ΑΘΗΝΑ
06:57
|
27.04.2024
Φοιτητικά συλλαλητήρια σήμερα σε όλη τη χώρα - Στις 12 το μεσημέρι στην Αθήνα, 7 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με συλλαλητήρια που οργανώνονται σήμερα Πέμπτη 2 Ιούνη οι φοιτητές δηλώνουν πως απορρίπτουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, απαιτώντας να μην κατατεθεί, απαντούν στα σχέδια για την πανεπιστημιακή αστυνομία και επαναλαμβάνουν ότι αυτό που έχουν πραγματικά ανάγκη είναι ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και καλείται από 13 Φοιτητικούς Συλλόγους (Φιλοσοφικής, Οδοντιατρικής, Τούρκικων Σπουδών, Κοινωνιολογίας, ΠΤΔΕ και ΤΕΑΠΗ ΕΚΠΑ, Τοπογράφων, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ ΠΑΔΑ, ΠΑΠΕΙ, Σύλλογοι Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ, ΦΕΠΑ, ΦΕΑ και ΝΦΕΕΜΠ)

Στη Θεσσαλονίκη σε συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στην Καμάρα, καλεί ο Συντονισμός Φοιτητικών Συλλόγων — Καθηγητών — Εργαζομένων του ΑΠΘ.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ, με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, των διδασκόντων και διοικητικών εργαζομένων του Ιδρύματος. Εκεί προτάθηκε σειρά πολύμορφων κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα, που περιλαμβάνουν, εκτός από το σημερινό συλλαλητήριο, συναυλία των φοιτητικών συλλόγων στα γρασίδια της Φιλοσοφικής την Παρασκευή 9 Ιούνη και παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή 3 Ιούνη στην Ανω Λέσχη του ΑΠΘ.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προχώρησαν χθες σε κατάληψη της Πρυτανείας η οποία θα συνεχιστεί και σήμερα Πέμπτη, ενώ πορεία θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν το οργανωμένο σχέδιο καταστολής που εκτυλίσσεται τις τελευταίες βδομάδες με επίκεντρο το ΑΠΘ και καταδικάζουν τις επιθέσεις με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δυο φοιτητών, σε συγκέντρωση ενάντια στην παρουσία της αστυνομίας.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, όπως σημειώνουν, επιστρέφουν ως απαράδεκτο το νέο νόμο-πλαίσιο που ανακοίνωσε η υπουργός παιδείας. «Πρόκειται για μια επίθεση στις σπουδές και τα δικαιώματα των φοιτητών, βάζοντας στο στόχαστρο τα πτυχία και παρεμβαίνοντας ωμά στη λειτουργία των Φοιτητικών Συλλόγων, στον τρόπο συζήτησης και δράσης των φοιτητών. Το όραμα της κυβέρνησης για  «σύγχρονο Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο» είναι το πανεπιστήμιο της  εμπορευματοποίησης και της καταστολής που είναι απέναντι από τους φοιτητές και τις ανάγκες τους» αναφέρουν.

Στην Πάτρα, σε συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου προχωρούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, μηχανικών Η/Υ, Αρχιτεκτονικής, Παιδαγωγικού, Επιστήμης Υλικών.

Στο Ηράκλειο, σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, στις 12.30 καλούν οι ΦΣ Φυσικού, Μαθηματικού, Επιστήμης Υπολογιστών, ΣΕΥΠ, Τεχνολογίας και Επιστήμης Υλικών, Βιολογικού.

Στα Χανιά, συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στις 12.30, από τον Ενιαίο Σύλλογο Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στο Ρέθυμνο, κινητοποίηση στο Δημαρχείο, στις 12.30 από τους ΦΣ Κοινωνιολογίας, Ψυχολογίας, ΠΤΔΕ, Φιλοσοφικής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα