ΑΘΗΝΑ
07:43
|
17.05.2024
Αντικαταστάτες για τα Beriev και Ilyushin αναζητά το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τη φετινή αντιπυρική περίοδο προ των πυλών και με τις μνήμες στην περσινή καταστροφή σε Βόρεια Εύβοια και Αττική, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στη διαδικασία αναζήτησης αντικαταστάτη για τα ρωσικά πυροσβεστικά μέσα που πέρσι αποδείχτηκαν τόσο αποτελεσματικά.

Χωρίς τα γιγαντιαία Ilyushin και Beriev, με δυνατότητα μεταφοράς 40 και 12 τόνων νερού αντίστοιχα, που πέρσι προσέφεραν απτά αποτελέσματα, ο σχεδιασμός καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Έθνος» στελέχη του αρμόδιου Υπουργείου βρίσκονται σε συζητήσεις με άλλα κράτη, και εφόσον δεν βρεθεί κάποιο άλλο αεροσκάφος με μεγάλη χωρητικότητα νερού, το κενό θα καλυφθεί από εναέρια μέσα που τα έχουμε δει να επιχειρούν στη χώρα μας, όπως το βαρέως τύπου ελικόπτερο S-64F, γνωστό σε όλους ως Ericsson.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, φέτος στη διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος βάσει του σχεδιασμού θα βρίσκονται 46 μισθωμένα εναέρια μέσα έναντι 31 που ήταν το 2021, 40 από τον εθνικό μας στόλο, 50 αεροσκάφη από χορηγίες και από το rescEU και 36 ελικόπτερα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

11χρονα γενέθλια της ΒΙΟΜΕ στις 17 και 18 Μαΐου

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη, αφρικανική σκόνη και ισχυροί άνεμοι

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα