ΑΘΗΝΑ
06:01
|
25.04.2024
«Το αληθινό δίλημμα είναι ή ελεύθερα δημοκρατικά πανεπιστήμια, ή αστυνομικό κράτος Μητσοτάκη» είπε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη βίαιη επέμβαση της αστυνομίας στις σημερινές φοιτητικές κινητοποιήσεις στην Θεσσαλονίκη στηλίτευσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης.

«Το αληθινό δίλημμα είναι ή ελεύθερα δημοκρατικά πανεπιστήμια, ή αστυνομικό κράτος Μητσοτάκη» είπε ο Χρήστος Σπίρτζης  ασκώντας έντονη κριτική στους τραυματισμούς και συλλήψεις φοιτητών και στη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Ο Σπίρτζης αναφέρει στην γραπτή δήλωσή του πως και μετά τα σημερινά γεγονότα στο ΑΠΘ το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη «έδειξε πως οραματίζεται την λειτουργία των ελληνικών πανεπιστημίων». Ανέφερε ότι το ψευτοδίλημμα της Νέας Δημοκρατίας «ή με τη βιβλιοθήκη ή με τις βαριοπούλες» δεν αποπροσανατολίζει τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας που αντιλαμβάνεται ότι το αληθινό δίλημμα είναι «ή ελεύθερα δημοκρατικά πανεπιστήμια ή αστυνομικό κράτος Μητσοτάκη».

Κάλεσε επίσης τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτηνα σταματήσει να χρησιμοποιεί την αστυνομία ως όργανο επιβολής του τρόμου και της πάταξης και ως μέσο εκδίκησης «στους νέουςπου αντιστέκονται σθεναρά στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που οδηγεί εδώ και τρία χρόνια τη χώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα