ΑΘΗΝΑ
23:52
|
19.04.2024
«Στηρίζετε την ομοφυλοφιλία», κατηγόρησαν οι Κουβετιανοί τους διπλωμάτες της αμερικανικής πρεσβείας στη χώρα τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κουβέιτ πραγματοποίησε διάβημα προς τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στη χώρα του Περσικού Κόλπου με αφορμή μια σειρά αναρτήσεων της αμερικανικής πρεσβείας προς τιμή του μήνα Υπερηφάνειας και υπέρ των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+.  

Η αμερικανική πρεσβεία στο Κουβέιτ έκανε μια ανάρτηση με τη σημαία του ουράνιου τόξου και ένα μήνυμα αλληλεγγύης του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με αφορμή τον μήνα της Υπερηφάνειας, Ιούνιο. Οι Κουβετιανοί, όμως, διπλωμάτες επέκριναν τους Αμερικανούς, τους κατηγόρησαν ότι «στηρίζουν» την ομοφυλοφιλία και απαίτησαν να μην επαναληφθεί!

Τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων είναι από περιορισμένα έως ανύπαρκτα στο Κουβέιτ. Το να είσαι ομόφυλος στο Κουβέιτ είναι παράνομο. Είναι μία από τις συνολικά 69 χώρες στον κόσμο που συντηρούν την ποινικοποίηση της ομοφυλίας.

Στο διάβημά του το υπουργείο Εξωτερικών του Κουβέιτ ζήτησε από την πρεσβεία των ΗΠΑ να επιδεικνύει περισσότερο σεβασμό στους νόμους της χώρας και ζήτησε να «κατέβουν» οι αναρτήσεις από το Twitter. Το επίμαχο tweet με το μήνυμα Μπάιντεν στα αγγλικά και στα αραβικά ανέφερε: «όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι σε θέση να ζουν χωρίς φόβο ανεξαρτήτως του ποιοι είναι και ποιον επιλέγουν να αγαπούν».

Το ίδιο μήνυμα φιλοξενήθηκε στους λογαριασμούς πολλών αμερικανικών πρεσβειών στο Twitter. Της Αθήνας ήταν μία από αυτές.

Μαζί με το υπουργείο Εξωτερικών και αρκετοί Κουβετιανοί χρήστες του Twitter άσκησαν δριμεία κριτική στην αμερικανική πρεσβεία. Ο βουλευτής Οσάμα Αλ-Σαχίν έγραψε: «Η συμπεριφορά της αμερικανικής πρεσβείας είναι απαράδεκτη». «Επιβάλλουν μια αρρωστημένη και παρηκμασμένη κουλτούρα στη δική μας συντηρητική μουσουλμανική κοινωνία», σχολίασε άλλος χρήστης.  

Στο Κουβέιτ το να είσαι άνδρας γκέι τιμωρείται με φυλάκιση έως και επτά ετών. Το να είσαι τρανς ήταν επίσης εγκληματική πράξη αλλά αυτό άλλαξε φέτος καθώς κρίθηκε αντισυνταγματικό από την κουβετιανή δικαιοσύνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα