ΑΘΗΝΑ
09:53
|
20.04.2024
Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ζητάει την αποχώρηση της αστυνομίας από το campus του ΑΠΘ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από τους φοιτητές και την πλειονότητα της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΑΠΘ, αποχώρηση της Αστυνομίας από το Πανεπιστήμιο ζητάει ακόμα και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Με ανάρτηση στην σελίδα της στο facebook, τονίζει πως «την δεδομένη στιγμή η αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων δεν θα σημαίνει καμία παραδοχή ήττας. Αντιθέτως, θα είναι μια πράξη βαθιάς υπευθυνότητας απέναντι στην κοινωνία που την δεδομένη στιγμή με τα χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει, το τελευταίο που επιθυμεί είναι κλίμα έντασης και ανούσιων πολιτικών αντιπαραθέσεων».

Τον τελευταίο καιρό το campus του ΑΠΘ έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης, καθώς οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν εξαπολύσει αδιανόητη βία και τρομοκρατία εναντίον των φοιτητών και των μελών ΔΕΠ. Μετά τη ρίψη κρότου λάμψης μέσα στο κτίριο της ΣΘΕ, τη ρίψη κρότου λάμψης σε ευθεία βολή μέσα στο μπλοκ των φοιτητών με αποτέλεσμα να χτυπηθεί άσχημα ο φοιτητής Γιάννης Ντουσάκης, χτες οι δυνάμεις της αστυνομίας έριξαν χημικά, ασφυξιογόνα και κρότου λάμψης στο κτίριο της Βιβλιοθήκης. Εν μέσω εξεταστικής περιόδου, οι φοιτητές που βρίσκονταν στην κεντρική βιβλιοθήκη αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν καθώς η ατμόσφαιρα ήταν αφόρητη. Ταυτόχρονα, για ακόμα μια φορά διακόπηκαν τα μαθήματα που διεξάγονταν εκείνη την ώρα με τους καθηγητές να βγαίνουν αγανακτισμένοι από τις αίθουσες και να απαιτούν την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από το ΑΠΘ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης αναφέρει πως «είναι απορίας άξιο τι άλλο πρέπει να συμβεί για να γίνει αντιληπτό ότι η Αστυνομία δεν είναι η λύση για όλα τα κοινωνικοπολιτικά προβλήματα»

Υποστηρίζει στην ανάρτησή της πως «όταν δεκαετίες ολόκληρες με πράξεις και παραλείψεις οι υπεύθυνοι, κατάφεραν να επιτρέψουν στις “βαριοπούλες” να κάνουν κουμάντο στα ελληνικά πανεπιστήμια, να χτίζουν πόρτες καθηγητών και να γκρεμίζουν βιβλιοθήκες , δεν μπορεί από την μια μέρα στην άλλη και με την τοποθέτηση μιας διμοιρίας στην μέση μιας αχανής πανεπιστημιακής περιοχής να αλλάξουν τα πάντα .

Τονίζει πως «την δεδομένη στιγμή η αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων δεν θα σημαίνει καμία παραδοχή ήττας. Αντιθέτως, θα είναι μια πράξη βαθιάς υπευθυνότητας απέναντι στην κοινωνία που την δεδομένη στιγμή με τα χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει, το τελευταίο που επιθυμεί είναι κλίμα έντασης και ανούσιων πολιτικών αντιπαραθέσεων».

Η Ένωση Αστυνομικων Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εύχεται περαστικά και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες συναδέλφους των…

Posted by Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης on Thursday, June 2, 2022

Να σημειωθεί ότι σήμερα Παρασκευή 3/6, οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους δύο συλληφθέντες στις 10 π.μ μπροστά από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα