ΑΘΗΝΑ
17:22
|
06.05.2024
Bίντεο που δείχνει μια γυναίκα στην Ινδία να διακινδυνεύει τη ζωή της για λίγο νερό γίνεται viral.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα viral βίντεο που δείχνει μια γυναίκα να σκαρφαλώνει με κίνδυνο της ζωής της στον τοίχο ενός πηγαδιού για να έχει πρόσβαση στο νερό, τονίζει την έντονη λειψυδρία σε αρκετές περιοχές της πολιτείας Mάντια Πραντές της Ινδίας.

Το βίντεο δείχνει τη γυναίκα να κατεβαίνει στο πηγάδι χωρίς σχοινί ή λουρί για να πάρει νερό. Οι άνθρωποι στο χωριό Γκουσίγια αναγκάστηκαν να λάβουν τέτοια ακραία μέτρα μετά την αποξήρανση των πηγαδιών και των λιμνών.

Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Γκουσίγια στην πολιτεία Μάντια Πραντές της Ινδίας όπου σε πολλές περιοχές οι κάτοικοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με σοβαρές ελλείψεις καθαρού, πόσιμου νερού.

Αρκετές άλλες περιοχές σε όλη την Ινδία αντιμετωπίζουν παρόμοια φαινόμενα λειψυδρίας. Βίντεο που δείχνουν Ινδούς να διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να βρουν νερό γίνονται συχνά viral. Τον Απρίλιο, ένα παρόμοιο βίντεο έδειχνε μια γυναίκα να κατεβαίνει σε ένα πηγάδι στην πολιτεία Μαχαράστρα.

Μια παγκόσμια έκθεση του 2019 είχε συμπεριλάβει την Ινδία μεταξύ 17 χωρών όπου o «κίνδυνος λειψυδρίας» ήταν «εξαιρετικά υψηλός».

Στην έκθεση αναφέρεται ότι επτά πολιτείες της Ινδίας ήταν μεταξύ εκείνων που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση.

Ειδικότερα στην Μάντια Πραντές, όπως αναφέρει το BBC, η έλλειψη νερού είναι ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα κάθε καλοκαίρι ενώ η τοπική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί παροχή νερού βρύσης σε κάθε χωριό μέχρι το 2024. Αλλά το πόσιμο νερό εξακολουθεί να είναι είδος πολυτέλειας για εκατομμύρια ανθρώπους.

Στο χωριό Γκουσίγια της συγκεκριμένης πολιτείας, οργισμένοι χωρικοί δηλώνουν ότι θα μποϊκοτάρουν τις τοπικές εκλογές φέτος για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης.

″Πρέπει να κατέβουμε στο πηγάδι για να μαζέψουμε νερό. Υπάρχουν τρία πηγάδια και όλα έχουν σχεδόν στεγνώσει. Καμία αντλία χειρός δεν έχει νερό”, είπε μια γυναίκα στο πρακτορείο ειδήσεων ANI. ”Κρατικοί υπάλληλοι και πολιτικοί ηγέτες έρχονται μόνο κατά τη διάρκεια εκλογών. Αυτή τη φορά αποφασίσαμε να μην δώσουμε ψήφους μέχρι να έχουμε σωστή παροχή νερού”, τόνισε.

Πολλοί Ινδοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντέδρασαν σε αυτό το «σπαραχτικό» -όπως το χαρακτήρισαν- βίντεο ζητώντας σε υψηλούς τόνους από τους αρμόδιους αξιωματούχους να λάβουν άμεσα μέτρα βοηθώντας τους κατοίκους του χωριού.

Στην Ινδία σχεδόν τα δύο τρίτα των περιοχών της χώρας απειλούνται από την πτώση της στάθμης των υπόγειων υδάτων, αναφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα ενώ η χώρα αναμένεται να αντιμετωπίσει σοβαρό «στρες για το νερό» μέχρι το 2050, με 30 πόλεις λέγεται ότι θα βρεθουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρώσος αξιωματούχος: Ο χειρισμός των Ουκρανών προσφύγων από την ΕΕ θα οδηγήσει σε νέα κρίση

Φρίντριχ Μερτς: Το CDU είναι εδώ και θα αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα

Βέλγιο: Κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ της Παλαιστίνης

Ρωσία: Η Κρατική Δούμα απαγορεύει σε ξένους πράκτορες να είναι υποψήφιοι στις εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα