ΑΘΗΝΑ
02:00
|
20.06.2024
Κατάμεστος από τους νέους ο συναυλιακός χώρος που στήθηκε στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη απόψε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πλατιά ανταπόκριση χιλιάδων νέων της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών προκάλεσε το αποψινό πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στη σκηνή της ΒΙΟΜΕ που πραγματοποιείται στο πλαίσιο διήμερων εκδηλώσεων για τα εννιά χρόνια αυτοδιαχείρισης του εργοστασίου.

Ιδιαίτερο χρώμα στη φετινό φεστιβάλ δίνει και η  κλιμάκωση της αστυνομικής βίας σε βάρος φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που διαμαρτύρονται για την αστυνομική παρουσία στους χώρους του ιδρύματος.

Στη συναυλία συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμης Καραμουρατίδης και Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο οποίος τραγουδώντας μαζί τους «Το Σφαγείο» διαβεβαίωσε τους νέους πως θα είναι στο πλευρό τους και πως η κυβέρνηση θα τους βρει μαζί, απέναντι.

«Χτυπούν το βράδυ στην ταράτσα τον Ανδρέα
μετρώ τους χτύπους το αίμα μετρώ
πίσω απ’ τον τοίχο πάλι θα ‘μαστε παρέα
τακ τακ εσύ τακ τακ εγώ»

Τραγουδούσαν οι νέοι μαζί με τον Ζερβουδάκη.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και αύριο από νωρίς το μεσημέρι στις 12.00 με μία συνέλευση για τη δικτύωση των αγώνων στην Ενέργεια και στις 17.00 το απόγευμα όπου θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση αλληλέγγυων υποστηρικτών της ΒΙΟΜΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε ο Νόαμ Τσόμσκι

Σε πολιτικό επίπεδο είχε αντιταχθεί στις περισσότερες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ στο εξωτερικό αμφισβητώντας την πολιτική των αμερικανικών κυβερνήσεων εδώ και δεκαετίες.
ΣΥΝΑΦΗ

Πλούσιο διαδικτυακό αρχείο για τον Πάμπλο Πικάσο

Δύσκολες μάχες στα πρώτα μεγάλα πύρινα μέτωπα: Βελτίωση της κατάστασης σε Βάρη-Κορωπί και εκκενώσεις κατοίκων σε Μαγνησία (upd)

Εξάρχεια: Έφυγε ο Γιώργος Τσάκαλος, συνδημιουργός του βιβλιοπωλείου «Ναυτίλος»

Κασσελάκης: Όσοι δικηγόροι θέλετε να κινηθείτε κατά του Κούγια, στείλτε μου μήνυμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα