ΑΘΗΝΑ
11:16
|
19.04.2024
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τους εργαζόμενους – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αναστολή χειρουργείων και διακοπή των εφημεριών έχει οδηγήσει η έλλειψη αναισθησιολόγων στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα, η έλλειψη αναισθησιολόγων.

Όλο και περισσότεροι φορείς και σύλλογοι, ενώνουν την φωνή τους με την Δημοτική Αρχή της Πάτρας και το Καραμανδάνειο και δηλώνουν την συμμετοχή τους στην σημερινή κινητοποίηση για την υπεράσπιση του μοναδικού εκτός Αθήνας Παιδιατρικού Νοσοκομείου το οποίο ανέστειλε τα χειρουργεία και διέκοψε τις εφημερίες του λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.

«Σημαίνουμε συναγερμό! Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας! Όχι στο κλείσιμο του Καραμανδανείου!» αναφέρεται στο κάλεσμα των φορέων που δίνουν ραντεβού στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!Τώρα είναι η ώρα του αγώνα, για να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί η λειτουργία του μοναδικού Παιδιατρικού Νοσοκομείου ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας. Να μπει τέλος στα «μπαλώματα», με τη μεταφορά των γιατρών από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο.

Απαιτούμε:
• Να στελεχωθεί πλήρως και να λειτουργήσει άμεσα το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Καραμανδανείου, με άμεση, κατεπείγουσα προκήρυξη των απαιτούμενων μόνιμων θέσεων εργασίας και με έλεγχο αποκλειστικά των τυπικών προσόντων των υποψηφίων.

• Να αναβαθμιστεί περαιτέρω, με μόνιμες προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, ώστε να μπορεί να επιτελεί το ρόλο του, ως το μοναδικό εξειδικευμένο Παιδιατρικό Νοσοκομείο σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα».

Η αδιέξοδη κατάσταση στο νοσοκομείο οδήγησε τους εργαζόμενους, μετά από απόφαση γενικής τους συνέλευσης να προσφύγουν στη δικαιοσύνη με μήνυση κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσαν σήμερα στην Εισαγγελία Πατρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βύρωνας: Με περιπολικά, ΜΑΤ, πυροσβεστική η έξωση γυναίκας που είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα