ΑΘΗΝΑ
14:09
|
20.04.2024
Ανάμεσά τους ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια προσφεύγουν περισσότεροι από 20 επιχειρηματίες, πολιτικοί και άλλα άτομα που συνδέονται με το Κρεμλίνο, στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι καταγγελίες υποβλήθηκαν στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ, το δεύτερο ανώτερο δικαστήριο της Ένωσης μπλοκ και μεταξύ των προσφευγόντων, όπως αναφέρει το Politico, είναι και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, πρώην ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού συλλόγου Τσέλσι, στον οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις τον Μάρτιο επειδή φέρεται να επωφελήθηκε από τους στενούς δεσμούς του με τον Πρόεδρο Βλατίμιρ Πούτιν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ολιγάρχες οδηγούν την ΕΕ στα δικαστήρια για κυρώσεις που τους έχουν επιβληθεί, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα δικαιώθηκαν, όπως ο Βίκτρο Γιανούκοβιτς, πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας το 2019.

Είναι πιθανό να ακολουθήσουν περισσότερες προσφυγές περιπτώσεις, με την ΕΕ να έχει επιβάλει δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε περισσότερα από 1.100 άτομα και περισσότερες από 80 εταιρείες και οντότητες. Οι διαδικασίες είναι πιθανό να διαρκέσουν μήνες, αν όχι χρόνια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό να ακολουθήσουν περισσότερες προσφυγές καθώς η ΕΕ έχει επιβάλει δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε πάνω από 1.100 άτομα και περισσότερες από 80 εταιρείες και οντότητες. Οι διαδικασίες είναι πιθανό να διαρκέσουν μήνες, αν όχι χρόνια

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα