ΑΘΗΝΑ
04:42
|
27.04.2024
Συγκέντρωση σήμερα στις 12.00 στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου και έναρξη των εργασιών που θα διαρκέσουν έως τις 11 Ιουνίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκατέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από το όπλο του ειδικού φρουρού Επαμεινώντα Κορκονέα η «Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις κρατικές δολοφονίες» προχωρά στην αναστήλωση του μνημείου στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου στα Εξάρχεια από σήμερα 4 Ιουνίου έως τις 11 του μηνός. Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν φίλοι και πρώην συμμαθητές του Αλέξη.

Η Πρωτοβουλία αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Στα πλαίσια της Εβδομάδας αναστήλωσης του μνημείου του αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το Σάββατο 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση/μικροφωνική στον πεζόδρομο της οδού Μεσολογγίου στις 12.00 το πρωί. Την ίδια ώρα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αναστήλωσης του μνημείου στις οποίες μπορεί να βοηθήσει υποστηρικτικά όποιος και όποια επιθυμεί».



Η κίνηση αυτή είχε προαναγγελθεί προ μηνών με την εξής διευκρίνιση – εξήγηση:

Σε μια περίοδο όπου ο πεζόδρομος της Μεσολογγίου βρίσκεται στο στόχαστρο του κατασκευαστικού και τουριστικού κεφαλαίου με την ανέγερση πολυτελών διαμερισμάτων να απειλούν τόσο τον αγωνιστικό χαρακτήρα της περιοχής όσο και την ίδια την ύπαρξη του μνημείου. Το σημείο που χωροταξικά συμπύκνωσε την αφετηρία της εξέγερσης του Δεκέμβρη, της πρώτης εξέγερσης που συνδυάστηκε με την έναρξη της καπιταλιστικής κρίσης στο ευρωπαϊκό έδαφος, απειλείτε ανοιχτά από τις αδηφάγες ορέξεις του κεφαλαίου.

Σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να μετατρέψει τα Εξάρχεια σε μια εναλλακτική τουριστική ζώνη διασκέδασης – κατανάλωσης ξεριζώνοντας οτιδήποτε ριζοσπαστικό.

Σε μια περίοδο όπου τα Εξάρχεια αποτελούν πεδίο συγκέντρωσης ευρύτερων επενδυτικών σχεδίων (Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων, ανάπλαση Λόφου Στρέφη κλπ) που πέραν όλων των οικονομικών παραγόντων αποτελεί και την τελική ολομέτωπη επίθεση στην αγωνιστική ιστορία της συγκεκριμένης γειτονίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα