ΑΘΗΝΑ
18:02
|
23.04.2024
Να επιταχυνθούν οι έρευνες για τις δολοφονίες διαδηλωτών ζήτησε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, καθώς ο αριθμός των των νεκρών πλησιάζει τους 100.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να επιταχυνθούν οι έρευνες για τις δολοφονίες διαδηλωτών και άλλες θηριωδίες ανακοίνωσε πως απαίτησε από τις αρχές το Σάββατο ο εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Σουδάν, Αντάμα Ντιένγκ, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιβολή της πραξικοπηματικής κυβέρνησης του Αμπντέλ Φατάχ αλ-Μπουρχάν πλησιάζει τους 100.  

«Είναι απλώς απαράδεκτο το γεγονός ότι 99 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 5.000 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της υπερβολικής χρήσης βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας», δήλωσε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ σύμφωνα με δημοσίευμα του Middle East Eye, ενώ κάλεσε τις αρχές «να επισπεύσουν» τις έρευνες για τις δολοφονίες των διαδηλωτών. 

Κατά το δημοσίευμα, ο Α. Ντιενγκ φέρεται να εξέφρασε ανησυχίες κατά τη διάρκεια συνομιλιών με ανώτερους αξιωματούχους σχετικά με αυθαίρετες και μαζικές συλλήψεις ακτιβιστών, σεξουαλική και έμφυλη βία και «πράξεις βασανιστηρίων και κακομεταχείρισης» κατά τη διάρκεια των συλλήψεων, ενώ σημείωσε ότι έρευνα που συστάθηκε από τις αρχές του Σουδάν επιβεβαίωσε τέσσερις περιπτώσεις σεξουαλικής βίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. 

Ο ίδιος φέρεται να επέστησε επίσης την προσοχή στην όξυνση της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης μετά το πραξικόπημα, καθώς η αλματώδης αύξηση των τιμών και η κακή συγκομιδή «προβλέπεται να αυξήσουν δραματικά τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας» στη χώρα που βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση από τότε που η κατάληψη της εξουσίας από τον αρχηγό του στρατού στις 25 Οκτωβρίου εκτροχίασε μια εύθραυστη μετάβαση σε πολιτική διακυβέρνηση. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διπλωματία του πιτόγυρου έχει και τα όριά της…

Ρεκόρ στους τραυματισμούς εργαζομένων στη SpaceX για δεύτερη χρονιά

Το υπερπλεόνασμα ήρθε από τη φοροληστεία και την ακρίβεια, λέει το ΚΚΕ

Αναζητείται ξανά από τις αρχές ο Φουρθιώτης -Κατηγορείται για εκβίαση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα