ΑΘΗΝΑ
14:10
|
09.06.2026
Ένα τρένο υψηλής ταχύτητας εκτροχιάστηκε στην επαρχία Γκουιζού της Κίνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο οδηγός ενός τρένου υψηλής ταχύτητας σκοτώθηκε και πολλοί επιβάτες τραυματίστηκαν όταν αυτό εκτροχιάστηκε στην επαρχία Γκουιζού, στο νότιο τμήμα της Κίνας, μετέδωσαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Το τρένο, που κατευθυνόταν στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, εκτροχιάστηκε λόγω μπάζων που είχαν πέσει στις ράγες κοντά σε μία σήραγγα, σύμφωνα με τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό CCTV.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε πολλά κινεζικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν τη μηχανή του τρένου να έχει καταστραφεί από τη σύγκρουση, όμως το υπόλοιπο να παραμένει σχεδόν άθικτο.

Στα βίντεο φαίνονται επίσης σκηνές χάους να εκτυλίσσονται σε ένα από τα βαγόνια μετά το δυστύχημα, με τους επιβάτες να ουρλιάζουν ανάμεσα σε βαλίτσες και φαγητά που έχουν πέσει στο πάτωμα.

Σύμφωνα με το CCTV, ο οδηγός είναι νεκρός. Ένας ελεγκτής και επτά επιβάτες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, αλλά «δεν κινδυνεύει η ζωή τους».

Τα θανατηφόρα σιδηροδρομικά ατυχήματα είναι σπάνια στην Κίνα, η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο παγκοσμίως. Το 2011 περίπου 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη ένα άλλο τρένο υψηλής ταχύτητας στην Ουενζού, κοντά στη Σανγκάη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σεισμός 7,8 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες-Πολλοί νεκροί και τραυματίες, καταστροφές σε κτίρια και συναγερμός για τσουνάμι (upd)

Τουλάχιστον 19 θάνατοι και 134 τραυματίες από το χτύπημα του Εγκέλαδου. Η υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας διευκρινίζει ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων δεν έχει επιβεβαιωθεί.
ΣΥΝΑΦΗ

Εξαφάνιση 22χρονης στα Κάτω Πατήσια

Νεκροί και μαζική έξοδος αμάχων από την Τύρο κι άλλες περιοχές του νοτίου Λιβάνου καθώς το Ισραήλ αγνοεί τις «συμφωνίες» του Τραμπ

Αιγιάλεια: Νεκροί μητέρα και γιος με θανάσιμα τραύματα από μαχαίρι

Θεσσαλονίκη: Μέτωπο εργαζομένων για τις 11 απολύσεις στο ΚΘΒΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα