ΑΘΗΝΑ
09:20
|
17.05.2024
Διπλωματικές πηγές: Αβάσιμες και αναληθείς οι κατηγορίες της Τουρκίας για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα πρόκληση της Άγκυρας προς τη χώρα μας, καθώς, η γειτονική χώρα κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, Χριστόδουλο Λάζαρη στο υπουργείο Εξωτερικών της.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, αιτία θεωρείται «η παροχή διευκολύνσεων στην Ελλάδα σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK, η FETO και η DHKP-C, τις οποίες η Τουρκία καταπολεμά, καθώς και η δράση του PKK που οργανώθηκε κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα».

Ο κ. Λάζαρης ενημερώθηκε από το τουρκικό ΥΠΕΞ για τις απόψεις και τις αντιδράσεις της Τουρκίας επί του θέματος, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε ότι οι προαναφερθείσες οργανώσεις διεξάγουν εύκολα τις δραστηριότητες τους στην Ελλάδα και ότι η χώρα μας θεωρείται ολοένα και περισσότερο ως ασφαλές καταφύγιο για «κύκλους που συνδέονται με την τρομοκρατία».

Διπλωματικές πηγές: Αβάσιμες και αναληθείς οι κατηγορίες της Τουρκίας για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα

Αναφορικά με πρόσφατες κατηγορίες της Τουρκίας για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα, διπλωματικές πηγές διαμηνύουν ότι τις απορρίπτουμε εν τω συνόλω τους καθώς είναι αβάσιμες και αναληθείς. Η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθιστούν εξίσου σαφές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Βόρειας Κορέας

Μίτσκοσκι: «Μακεδονία είναι το όνομα της χώρας, αν δεν αρέσει στην Ελλάδα να πάει στη Χάγη»

Κυανόκρανους του ΟΗΕ στα παλαιστινιακά εδάφη ζητά ο Αραβικός Σύνδεσμος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα