ΑΘΗΝΑ
07:31
|
16.04.2024
Υπέρμαχος της καταστολής και της πανεπιστημιακής αστυνομίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές και στους καθηγητές. Και όσο δύσκολο κι αν είναι, ο νόμος δεν θα σταματάει στις πύλες του. Οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων σύντομα θα είναι εκεί», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου της νεολαίας του κόμματός του.

Στο 13ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία θα βρίσκεται σύντομα σε όλα τα ΑΕΙ παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες της κοινότητας των φοιτητών. Λίγες ημέρες μετά το δίλημμα «ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες» με αφορμή την άγρια καταστολή κινητοποίησης φοιτητικών συλλόγων στο ΑΠΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε «επαγγελματίες τραυματίες» φωτογραφίζοντας τον Γιάννη Ντουσάκη, τον φοιτητή που τραυματίστηκε από κρότου λάμψης των ΜΑΤ εντός του πανεπιστημιακού campus της Θεσσαλονίκης.


«Πότε η κατασκευή μιας βιβλιοθήκης θεωρείται καταπάτηση του ασύλου, πότε λίγοι κρανιοφόροι βαφτίζονται χιλιάδες φοιτητές και πότε οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων αποδεικνύονται επαγγελματίες τραυματίες;», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι στη ΝΔ: «Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση των ίσων ευκαιριών» και επιρρίψει αποκλειστικά στους φοιτητές τις ευθύνες για την έκρυθμη κατάσταση στα πανεπιστήμια.«Εμείς ξέρουμε σε ποια πλευρά είμαστε, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας». Επιτέθηκε επίσης εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνοντας λόγο για τρολ που «συμπληρώνει η κομματική προπαγάνδα». Αφού είπε ότι «οι αντίπαλοί μας» υπονομεύουν την πολιτική μας, ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει ότι καταργούνται οι σύλλογοι και οι φοιτητικές εκλογές, κάτι που δεν ισχύει. Ο συνδικαλισμός στις πανεπιστημιακές σχολές προβλέπονται από το Σύνταγμα, ούτε αυτό δεν γνωρίζουν».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «υπεραμύνθηκε» της πρόσφατης δήλωσής του από τις ΗΠΑ περί «ολιστικής θεώρησης της ζωής» που προκάλεσε αντιδράσεις. «Κάποιοι, βέβαια, δεν κατάλαβαν ή έκαναν πως δεν κατάλαβαν. Σημασία, όμως, έχει η ουσία. Η νέα γενιά, κάθε νέα γενιά τα θέλει όλα και τα θέλει τώρα, όπως λέει και το παλιό σύνθημα. Όχι απλά καλούς μισθούς αλλά πλουραλιστικό πολιτισμό, ελεύθερο χρόνο, καθαρό περιβάλλον, ανοιχτή επικοινωνία, συμμετοχή στο δημόσιο διάλογο και πάνω από όλα αλήθεια», είπε ο κ. Μητσοτάκης και στην πορεία υπαινίχθηκε ίσως και το τέλος των φοιτητικών παρατάξεων: « Εκείνο που κρύβει το ψέμα της δημαγωγίας είναι η αλήθεια της ουσίας. Γιατί αυτό που αλλάζει είναι ότι στο εξής οι εκπρόσωποι των φοιτητών στα όργανα διοίκησης των Ιδρυμάτων θα αναδεικνύονται μέσα από ενιαίο ψηφοδέλτιο. Kι αυτό για να μη γίνονται οι αποφάσεις τους όμηροι των επιλογών και, δυστυχώς, μερικές φορές των παζαριών με φοιτητικές παρατάξεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα