ΑΘΗΝΑ
02:57
|
19.04.2024
Μια μαζική πορεία έλαβε χώρα χθες στους δρόμους του Μπουένος Άιρες, όπου χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά των γυναικοκτονιών και της έμφυλης βίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια μαζική πορεία έλαβε χώρα χθες στους δρόμους του Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, όπου χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά των γυναικοκτονιών και της έμφυλης βίας στο πλαίσιο του κινήματος Ni Una Menos («Ούτε μία λιγότερη»).

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το κέντρο της πόλης και κατέληξαν μπροστά από το κτίριο του Κογκρέσου, όπου άναψαν κεριά στη μνήμη των θυμάτων της έμφυλης βίας, ενώ κρατούσαν πανό που έγραφαν «θέλουμε να παραμείνουμε ζωντανές» και φωτογραφίες θυμάτων γυναικοκτονιών.

«Πολλές γυναίκες που καταλήγουν να δολοφονηθούν είχαν πάει στην αστυνομία και είχαν υποβάλει καταγγελίες στο υπουργείο (Γυναικών). Παρ’ όλα αυτά κατέληξαν νεκρές», δήλωσε η 50χρονη Μαρίνα Πέρες, προσθέτοντας ότι «Ακόμη δεν υπάρχει άμεση αντίδραση στη βία».

Το κτίριο του κοινοβουλίου της Αργεντινής φωταγωγήθηκε ροζ το βράδυ, σε ένδειξη αλληλεγγύης.

«Αυτό που μας συμβαίνει εδώ είναι ότι η δικαιοσύνη είναι αργή και πατριαρχική», κατήγγειλε η Αλεχάντρα Λούμε, μια 58χρονη γυναίκα που κρατούσε ένα πανό που έγραφε «και οι ηλικιωμένες γυναίκες δολοφονούνται». «Παρά τις πολλές καταγγελίες που κάνουν, συχνά δεν ακούν τις γυναίκες, δεν τις φροντίζουν και σε γενικές γραμμές αυτές που δολοφονούνται, πεθαίνουν αφού έχουν κάνει πολλές καταγγελίες», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα