ΑΘΗΝΑ
09:27
|
02.05.2024
Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ περίπου 450 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας τεράστιας πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Μπαγκλαντές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ περίπου 450 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας τεράστιας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε αποθήκη εμπορευματοκιβωτίων στην ενδοχώρα στο νοτιοανατολικό Μπαγκλαντές το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικού μέσου ενημέρωσης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε μια εγκατάσταση εμπορευματοκιβωτίων στη Σιτακούντα, 40 χλμ. από την πόλη-λιμάνι Τσιταγκόνγκ (Chittagong), προκαλώντας στο σημείο αρχικά μία «τεράστια έκρηξη» και στη συνέχεια πολλαπλές εκρήξεις εμπορευματοκιβωτίων ταρακουνώντας ολόκληρη την γειτονιά. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters οι προσπάθειες για την κατάσβεσή της συνεχίζονται μέχρι και το πρωί της Κυριακής, ενώ ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς ορισμένοι από τους τραυματίες, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται πυροσβέστες και αστυνομικοί, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα, με αξιωματούχους της πυροσβεστικής υπηρεσίας να δηλώνουν πως υποψιάζονται ότι μπορεί να προήλθε από ένα δοχείο υπεροξειδίου του υδρογόνου και να εξαπλώθηκε γρήγορα σε άλλα δοχεία.

Σημειώνεται ότι το 2020 τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την έκρηξη δεξαμενής πετρελαίου σε αποθήκη εμπορευματοκιβωτίων στην περιοχή Πατένγκα (Patenga) της Τσιταγκόνγκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη πορεία

Διαδηλώσεις στη Γεωργία λόγω νομοσχεδίου περί «ξένων επιρροών»

Greek Mafia: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία οκτώ συλληφθέντων

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα