ΑΘΗΝΑ
13:32
|
18.04.2024
Κατά μέσο όρο 11,2 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο παρακολούθησαν το Platinum Party στο Παλάτι το Σάββατο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατά μέσο όρο 11,2 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο παρακολούθησαν το Platinum Party στο Παλάτι στο BBC One το Σάββατο.

Η συναυλία είδε αστέρια όπως η Νταϊάνα Ρος, ο Τζορτζ Έζρα, οι Queen και οι Elbow να εμφανίζονται μπροστά στο πλήθος στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, συμπεριλαμβανομένης της Βασιλικής Οικογένειας.

Ο αριθμός των θεατών για την εκπομπή κορυφώθηκε στα 13,4 εκατομμύρια, ανέφερε το BBC.

Μια τεράστια παρέλαση στο κέντρο του Λονδίνου και χιλιάδες πάρτι στο δρόμο σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο είναι τα κυριότερα σημεία της τελευταίας ημέρας των εορτασμών του Ιωβηλαίου.

Στη συναυλία το βράδυ του Σαββάτου μίλησαν επίσης ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, με τον Κάρολο να αποτίει φόρο τιμής στη βασίλισσα και τη βασιλεία της επί επτά δεκαετίες στον θρόνο.

Το κοινό του ξεπερνά πολλές άλλες πρόσφατες εκδηλώσεις υψηλού προφίλ – ο τελικός του Strictly Come Dancing του Δεκεμβρίου είχε κατά μέσο όρο 11 εκατομμύρια θεατές. Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision τον περασμένο μήνα είχε κατά μέσο όρο σχεδόν εννέα εκατομμύρια, και το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Βασίλισσας συγκέντρωσε κοινό 8,96 εκατομμυρίων.

Η βασίλισσα, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα τους τελευταίους μήνες, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί η ίδια στην εκδήλωση.

Ξεκίνησε με ένα προ-γυρισμένο κωμικό σκετς που την έδειχνε να μοιράζεται ένα ποτήρι τσάι με τον Paddington Bear, όπου και οι δύο ομολόγησαν ότι κουβαλούσαν ένα σάντουιτς μαρμελάδας.

Περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν στην τελευταία ημέρα των πάρτι και εορτασμών για το πλατινένιο Ιωβηλαίο σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Περισσότεροι από 85.000 έχουν εγγραφεί για να φιλοξενήσουν τα Μεγάλα Ιωβηλαϊκά Μεσημεριανά γεύματα. Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα εμφανίστηκαν σε ένα στο γήπεδο κρίκετ Oval του νότιου Λονδίνου το πρωί της Κυριακής.

Εν τω μεταξύ, ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ ανέβασαν στο Twitter φωτογραφίες της Κέιτ και των τριών παιδιών τους να ψήνουν κέικ σε μια κουζίνα διακοσμημένη με σημαιάκια του Union Jack.

Η λεζάντα εξηγούσε ότι οι τούρτες ήταν για να απολαύσουν οι άνθρωποι στο Κάρντιφ σε ένα Platinum Jubilee street party που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στην παρέλαση του Ιωβηλαίου, με φόντο τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, θα συμμετέχουν περισσότερα από 10.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων βασικών εργαζομένων και μελών των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και καλλιτέχνες.

Μια καρναβαλική πομπή δύο μιλίων – με ένα τεράστιο καστ, μαριονέτες και διασημότητες – θα κινηθεί κάτω από το εμπορικό κέντρο του Λονδίνου και θα περάσει από το παλάτι.

Στο κλείσιμο της βραδιάς στις 17:00 BST θα παίξει ο Ed Sheeran και θα τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο μπροστά από το παλάτι.

Ο Κάρολος και η Καμίλα δεν είναι τα μόνα μέλη της βασιλικής οικογένειας που συμμετείχαν σε ένα Μεγάλο Ιωβηλαίο γεύμα – η πριγκίπισσα Βεατρίκη και η πριγκίπισσα Ευγενία συμμετείχαν σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε το Συμβούλιο του Γουέστμινστερ για τοπικές εθελοντικές και κοινοτικές ομάδες που βοήθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.

Οι Cambridges βρίσκονταν στο Κάρντιφ ως μέρος μιας σειράς επισκέψεων στα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των τραπεζικών αργιών, όπου ο Πρίγκιπας Εδουάρδος και η σύζυγός του Σόφι συναντήθηκαν με πλήθη στη Βόρεια Ιρλανδία.

Η πριγκίπισσα Άννα επισκέφτηκε το Εδιμβούργο και εκπροσώπησε τη Βασίλισσα στην Ημέρα Ντέρμπι του Σαββάτου στο Έπσομ.

Ο καιρός της Κυριακής σε μεγάλο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου δεν φαίνεται ιδανικός για υπαίθριες γιορτές. Η Αγγλία και η Ουαλία προβλέπεται να δουν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με κίτρινες προειδοποιήσεις για τον καιρό.

Στο Λονδίνο, όπου διεξάγεται η παρέλαση, αναμένεται λίγη ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια του απογεύματος, αλλά πιθανές είναι και έντονες βροχές.

Ωστόσο, η Βόρεια Ιρλανδία και η Σκωτία αναμένονται να είναι κυρίως ηλιόλουστες και χωρίς βροχές.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό 202 εκατομμυρίων ετών

Ο ρεαλισμός της εξουσίας και του πολέμου μπροστά σε διεθνές δίκαιο και δικαιοσύνη

Άνοιξε η πλατφόρμα για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές-Ειδικές περιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα