ΑΘΗΝΑ
15:35
|
26.09.2023
Διακοπή ρεύματος σε ζευγάρι ηλικιωμένων που αδυνατεί να πληρώσει ολόκληρο το ποσό, παρά την δικαστική απόφαση προστασίας των ευάλωτων νοικοκυριών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το μέγεθος της κυβερνητικής αναλγησίας αναδεικνύει καταγγελία ενός ζευγαριού ηλικιωμένων στον Νέο Κόσμο που από την 1η Ιουνίου η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα.

Ειδικότερα, η καταγγελία την οποία ανέδειξε το avgi.gr, αφορά ζευγάρι των ηλικιωμένων που ζει με μια σύνταξη 500 ευρώ και βρίσκεται αντιμέτωπο με δυσθεώρητους λογαριασμούς ρεύματος εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 3 Μαρτίου έλαβαν εκκαθαριστικό λογαριασμό από τη ΔΕΗ ύψους 449 ευρώ εκ των οποίων τα 425 ευρώ ήταν η ρήτρα αναπροσαρμογής. Το ηλικιωμένο ζευγάρι κατέβαλε 110 ευρώ και στις 4 Μαΐου έλαβε λογαριασμό ύψους 785 ευρώ με τη ρήτρα αναπροσαρμογής να είναι 216,35 ευρώ και το αντίτιμο του ρεύματος γύρω στα 120 ευρώ.

Το ζευγάρι των ηλικιωμένων μπόρεσε να πληρώσει στις 30 Μαΐου ποσό 150 ευρώ στη ΔΕΗ καθώς με τη σύνταξη των 500 ευρώ αδυνατούσε να πληρώσει περισσότερα χρήματα.

Παρά την πληρωμή, την επομένη  η ΔΕΗ προχώρησε στη διακοπή ρεύματος. Διακοπή η οποία συνεχίζεται πάρα το γεγονός ότι υπήρξε διαβεβαίωση από τη ΔΕΗ πως με την τελευταία απόδειξη πληρωμής θα ικανοποιηθεί το αίτημα επανασύνδεσης. Αντί για επανασύνδεση, το ζευγάρι των ηλικιωμένων δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα από δικηγορική εταιρεία πως εάν δεν πληρώσουν ολόκληρο το ποσό δεν πρόκειται να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος.

Το ζευγάρι των ηλικιωμένων που πλήρωσε 150 ευρώ στη ΔΕΗ μόλις πήρε τη σύνταξη των 500 ευρώ, αδυνατεί αυτή τη στιγμή να πληρώσει περισσότερα και όπως εξήγησε με την πληρωμή της επόμενης σύνταξης θα μπορέσει να κάνει νέα κατάθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διακοπή συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι με την απόφαση του δικαστηρίου δεν επιτρέπεται η διακοπή ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά μέχρι τις 6 Ιουλίου οπότε και εκδικάζεται η αγωγή που έχουν καταθέσει καταναλωτές μέσω του ΙΝΚΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για νοσοκομεία: Απολύουν συμβασιούχους και βάζουν εργολάβους

Παράλληλη στήριξη στα σχολεία: Τα μαζεύει η κυβέρνηση μετά τον σάλο από γονείς μαθητών

Εύβοια: Δίωξη κατά συνδικαλιστών που διεκδίκησαν ασθενοφόρα

98χρονος που πολέμησε κατά των Σοβιετικών, με 4 γράμματα: Τι είναι;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα