ΑΘΗΝΑ
07:52
|
03.05.2024
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz ανακαλεί σχεδόν 1 εκατομμύρια παλαιότερα οχήματα από όλο τον κόσμο λόγω πιθανών προβλημάτων με το σύστημα πέδησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Σαββατοκύριακο, η εταιρεία δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει με τους ιδιοκτήτες των οχημάτων, καθώς τα φρένα τους ενδέχεται να επηρεαστούν από αυτό που η εταιρεία αποκάλεσε «προηγμένη διάβρωση».

Η ανάκληση αφορά συνολικά 993.407 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 70.000 οχημάτων στη Γερμανία.

Η Mercedes ανακάλεσε παρόμοιο αριθμό αυτοκινήτων πέρυσι για ένα ζήτημα ασφάλειας με το σύστημα κλήσεων έκτακτης ανάγκης.

Η εταιρεία δήλωσε ότι τα οχήματα της τελευταίας ανάκλησης κατασκευάστηκαν μεταξύ του 2004 και του 2015 και ανήκουν στη σειρά SUV ML και GL και στα πολυτελή μίνι βαν R-Class.

«Διαπιστώσαμε ότι σε ορισμένα από αυτά τα οχήματα, η λειτουργία του ενισχυτή φρένων θα μπορούσε να επηρεαστεί από προηγμένη διάβρωση», ανέφερε η Mercedes σε δήλωσή της το Σάββατο.

«Ενδέχεται να είναι δυνατόν ένας ιδιαίτερα ισχυρός ή σκληρός ελιγμός πέδησης να προκαλέσει μηχανική βλάβη στον ενισχυτή φρένων», ανέφερε.

«Σε μια τόσο σπάνια περίπτωση, δεν θα ήταν δυνατή η επιβράδυνση του οχήματος μέσω του φρένου πορείας. Έτσι, ο κίνδυνος σύγκρουσης ή τραυματισμού θα αυξηθεί», πρόσθεσε.

Η Mercedes ανέφερε ότι ξεκινά άμεσα την ανάκληση και ότι η διαδικασία θα περιλαμβάνει επιθεώρηση των δυνητικά ελαττωματικών οχημάτων και αντικατάσταση εξαρτημάτων εάν είναι απαραίτητο.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η εταιρεία ανακάλεσε πάνω από 1 εκατομμύρια αυτοκίνητα λόγω ελαττώματος στη λειτουργία «eCall», η οποία ειδοποιεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για ατύχημα και μεταδίδει την τοποθεσία του οχήματος.

Λόγω του ελαττώματος ήταν πιθανό να σταλεί λάθος τοποθεσία.

Επειδή το πρόβλημα σχετιζόταν με το λογισμικό, η επιδιόρθωση έγινε κυρίως «στον αέρα» – μέσω ασύρματης λήψης χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα σύνδεση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας του αυτοκινήτου.

Το σύστημα «eCall» είναι υποχρεωτικό στην Ευρωπαϊκή Ένωση για όλα τα αυτοκίνητα που πωλούνται από το 2018.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Πάνω από 250.000 οι διασυνδέσεις των POS με τις ταμειακές μηχανές

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Φον ντερ Λάιεν: «Δεν αποκλείεται» να απαγορευτεί το TikTok και στην Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα