ΑΘΗΝΑ
19:09
|
07.05.2024
Οι επικριτές του ερωτηματολογίου της Ryanair επισημαίνουν ότι η Νότια Αφρική έχει άλλες 10 επίσημες γλώσσες, εκτός από τα Αφρικάανς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Νοτιοαφρικανοί καταδίκασαν την ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair επειδή τους υποχρέωσε να κάνουν τεστ στα Αφρικάανς για να πετάξουν προς το Ηνωμένο Βασίλειο, χαρακτηρίζοντάς το μεροληπτικό.

Η χώρα έχει 11 επίσημες γλώσσες και πολλοί λένε ότι δεν καταλαβαίνουν τα Αφρικάανς – μια γλώσσα που επιβλήθηκε κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας της λευκής μειονότητας.

Το ερωτηματολόγιο περιέχει ερωτήσεις γενικών γνώσεων για τη Νότια Αφρική.

Η Ryanair υπερασπίστηκε το τεστ, λέγοντας ότι απομακρύνει όσους ταξιδεύουν με πλαστά νοτιοαφρικανικά διαβατήρια.

«Λόγω της υψηλής επικράτησης πλαστών νοτιοαφρικανικών διαβατηρίων, απαιτούμε από τους επιβάτες που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο να συμπληρώσουν ένα απλό ερωτηματολόγιο που εκδόθηκε στα Αφρικάανς», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

«Εάν δεν είναι σε θέση να συμπληρώσουν αυτό το ερωτηματολόγιο, θα τους αρνηθεί να ταξιδέψουν και θα τους δοθεί πλήρης επιστροφή χρημάτων», συνέχισε η αεροπορική εταιρεία.

Χρήστης του Twitter είπε στη Ryanair ότι η Νότια Αφρική «δεν βρίσκεται πλέον στο Απαρτχάιντ». «Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας», συνέχισε το tweet.

Μόνο περίπου το 13 τοις εκατό των Νοτιοαφρικανών μιλούν Αφρικάανς ως πρώτη γλώσσα, σύμφωνα με απογραφή του 2011.

Η Ryanair ρωτήθηκε γιατί απαιτούσε το τεστ να γίνει στα Αφρικάανς και όχι σε οποιαδήποτε άλλη νοτιοαφρικανική γλώσσα, ωστόσο δεν απάντησε.

Το τεστ δεν απαιτείται από τις συνοριακές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το ερωτηματολόγιο, το οποίο σύμφωνα με αναφορές είναι γεμάτο από γραμματικά και ορθογραφικά λάθη, περιέχει ερωτήσεις σχετικά με τον διεθνή κωδικό κλήσης της Νότιας Αφρικής, την πρωτεύουσα και τον σημερινό πρόεδρο της χώρας.

Ο Κόνραντ Στέενκαμπ, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Αφρικάανς Γλώσσας της Νότιας Αφρικής, το περιέγραψε ως «παράλογο» και είπε ότι είχε εμποδίσει τις προσπάθειες βελτίωσης της εικόνας της Αφρικάανς γλώσσας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα