ΑΘΗΝΑ
02:08
|
05.05.2024
Στα σύνορα με την Κολομβία, στρατηγικό εταίρο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, θα πραγματοποιηθεί η αντι-σύνοδος τις ημέρες που θα συνεδριάζει η Συμμαχία στη Μαδρίτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντι-σύνοδο κορυφής κατά του ΝΑΤΟ, παράλληλα με την σύνοδο κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην Μαδρίτη στις 28 – 29 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στην Βενεζουέλα. «Η Ταχίρα θα είναι η πρωτεύουσα της Λατινικής Αμερικής ενάντια στο ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Βενεζουελάνος βουλευτής Χούλιο Τσάβες στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Spuntik.

Η αντι-σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στο Σαν Κριστόμπαλ, πρωτεύουσα του κρατιδίου Ταχίρα στα ανατολικά της χώρας, στα σύνορα με την Κολομβία, «κύριο σύμμαχο» των ΗΠΑ στην περιοχή, που επιδιώκει να ενταχθεί στο στρατιωτικό μπλοκ, δήλωσε ο Τσάβες, μη παραλείποντας να αναφερθεί στις «προσπέθειες διείσδυσης» στη Βενεζουέλα από τη γειτονική χώρα που αποτελεί τον νέο παγκόσμιο εταίρο του ΝΑΤΟ.

Ενώ η Κολομβία και η Βενεζουέλα μοιράζονται περισσότερα από 2.200 χιλιόμετρα συνόρων, όπως ανέφερε ο πρόεδρος Μαδούρο την Παρασκευή, το μόνο πράγμα που εισέρχεται στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας από τη γειτονική χώρα είναι «τρομοκρατία, ναρκωτικά, απαγωγές, λαθρεμπόριο και εγκληματικότητα».

Στόχος της συνόδου ενάντια στο ΝΑΤΟ είναι «να αντιμετωπιστεί η μιλιταριστική εκστρατεία που προωθείται από χώρες όπως οι ΗΠΑ και αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κρατούν όλη την ανθρωπότητα σε αγωνία» επεσήμανε ο βουλευτής Χούλιο Τσάβες.

Πηγή: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα