ΑΘΗΝΑ
20:53
|
10.05.2024
Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχους στην Τεχεράνη, δεν είναι σαφές τι έκλεψαν οι ληστές από τις θυρίδες ασφαλείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κρατική Bank Melli (Εθνική Τράπεζα), ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ληστές μπήκαν στο υποκατάστημά της κοντά στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης και απέκτησαν πρόσβαση σε λιγότερες από 200 θυρίδες ασφαλείας.

Το Ιράν βρισκόταν σε τετραήμερη αργία από την Πέμπτη έως την Κυριακή λόγω της επετείου του θανάτου του Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί, ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Όπως φαίνεται, οι ληστές απέκτησαν πρόσβαση στην τράπεζα από παρακείμενο κτίριο κατά τη διάρκεια των διακοπών και δεν είναι ξεκάθαρο για πόσο διάστημα βρίσκονταν μέσα.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι διεξάγεται έρευνα, με αρκετούς τραπεζικούς υπαλλήλους «υπό παρακολούθηση» για πιθανή «παράλειψη καθήκοντος».

Η Bank Melli διέψευσε τις αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι παραβιάστηκαν 1.000 θυρίδες και αναφέρθηκε απλώς σε ένα «περιστατικό» σε δελτίο τύπου.

Τα περισσότερα κρατικά μέσα ενημέρωσης απέφυγαν μακροσκελείς αναφορές, ενώ αρνήθηκαν επίσης ότι είχαν παραβιαστεί έως και 1.000 θυρίδες. Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός IRIB ανέφερε πως παραβιάστηκαν 250 θυρίδες.

Το IRIB ανέφερε ότι οι κλέφτες φαίνεται να ήταν εξοικειωμένοι με το εσωτερικό της τράπεζας και είχαν κλέψει την κύρια συσκευή που καταγράφει το υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης. Το IRIB αποκάλυψε ότι ο συναγερμός της τράπεζας δεν ήταν συνδεδεμένος με την αστυνομία και είχε στείλει μόνο ένα μήνυμα κειμένου στον διευθυντή του υποκαταστήματος, ο οποίος το αγνόησε καθώς το σύστημα ήταν επιρρεπές σε ψευδείς ειδοποιήσεις.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχους στην Τεχεράνη, δεν είναι σαφές τι έκλεψαν οι ληστές από τις θυρίδες ασφαλείας, καθώς οι τράπεζες δεν έχουν πληροφορίες για το περιεχόμενο των θυρίδων.

Δεν είναι επίσης σαφές εάν υπάρχει κάποιο είδος ασφάλισης που καλύπτει τις ζημιές που υπέστησαν οι πελάτες. Μια έκθεση πέρυσι έδειξε ότι οι Ιρανοί διατηρούσαν 25-30 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά «στο σπίτι», συμπεριλαμβανομένων χρημάτων σε τραπεζικές θυρίδες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κινητό στρατηγείο για περιοδείες στην ηπειρωτική χώρα φτιάχνει ο Κασσελάκης

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος αδελφός της Προέδρου του Περού για διαφθορά

Δεκάδες τραυματίες από σύγκρουση τρένων στο Μπουένος Άιρες

Μονή της Χώρας: Πλήθος κόσμου στην πρώτη προσευχή μετά την μετατροπή σε τζαμί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα