ΑΘΗΝΑ
09:13
|
08.05.2024
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μετρά πλέον πολεμικά αεροπλάνα, πλοία καθώς και τις επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων στα νησιά του Αιγαίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη σκυτάλη των τουρκικών αναθεωρητικών ισχυρισμών για τα ελληνικά νησιά παρέλαβε το απόγευμα από τα χέρια του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χολουσί Ακάρ.

Αμφισβητώντας κατάφωρα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε με τη σειρά του τους αστήρικτους ισχυρισμούς του Τσαβούσογλου κάνοντας αυτή τη φορά λόγο για… «τη συνέχιση» των «παραβιάσων» στα νησιά από την Ελλάδα «και με στρατιωτικά πλοία». Μέτρησε αφενός «953 παραβιάσεις» από ελληνικά αεροσκάφη από την αρχή τρέχοντος έτους  το 2022 και «73 επισκέψεις» Ελλήνων αξιωματούχων επισημαίνοντας πως οι «24 από αυτές έγιναν από τον υφυπουργό Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά».

«Οι στρατιωτικές δραστηριότητες της Ελλάδας προς τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς συνιστούν “υλική παραβίαση” των διατάξεων των Συνθηκών της Λωζάνης και των Παρισίων για το μη στρατιωτικό καθεστώς» επανέλαβε ο Χουλουσί Ακάρ, από τη Σμύρνη, την έδρα της «Στρατιάς του Αιγαίου» των 130.000 στρατιωτών, που σχηματίστηκε το 1975.

Επανέλαβε δε ό,τι περίπου είχε πει νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί «υλικής παραβίασης» των διατάξεων των συνθηκών Λωζάνης και Παρισίων «για το μη στρατιωτικό καθεστώς» των ελληνικών νησιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα