ΑΘΗΝΑ
15:59
|
10.05.2024
Ο Μακόναχι συμμετείχε στην αποψινή συνέντευξη Τύπου των διαπιστευμένων συντακτών στον Λευκό Οίκο κάνοντας έκκληση για μέτρα κατά της ένοπλης βίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Είδε και αποείδε η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν από τις μαραθώνιες αντιπαραθέσεις με τους Ρεπουμπλικάνους στο κογκρέσο και έβαλε μπροστά τα «μεγάλα» χολιγουντιανά μέσα: Στην αποψινή συνέντευξη Τύπου των διαπιστευμένων συντακτών στον Λευκό Οίκο συμμετείχε ο Μάθιου Μακόναχι, ο 53χρονος γνωστός Αμερικανός ηθοποιός του Χόλιγουντ που είναι γέννημα-θρέμμα του Ουβάλντε στο Τέξας, όπου έγινε τον Μάιο το εφιαλτικό φονικό σε δημοτικό σχολείο της περιοχής με δράστη έναν 18χρονο και θύματα 19 μαθητές και δύο εκπαιδευτικούς.

Εικόνα

Ο Μακόναχι λοιπόν απόψε είχε μία σύντομη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και στην συνέχεια συνάντησε (για δεύτερη συναπτή μέρα) βουλευτές και γερουσιαστές, μεταξύ των οποίων και την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, στο φόντο των νέων πολύνεκρων ένοπλων επιθέσεων που σημειώνονται στις ΗΠΑ υψώνοντας την φωνή του υπέρ της αλλαγής των κανονισμών οπλοκατοχής και οπλοφορίας.

Ο Μακόναχι, γιος μίας νηπιαγωγού και ενός οπλοπώλη, απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους θυμίζοντας τα θύματα του πρόσφατου φονικού στο Τέξας.

Σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της παρέμβασής του τόνισε τα εξής:

«Συμφωνούμε σε περισσότερα από όσα διαφωνούμε. Δεν είναι θέμα κομματικό. Δεν είναι θέμα Δημοκρατικών ή Ρεπουμπλικάνων. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εξουσία απέτυχαν να ενεργήσουν. Σας ρωτώ λοιπόν και σας ζητώ να αναρωτηθείτε και εσείς: Μπορούν οι δύο πλευρές να αρθούν στο ύψος της περίστασης; Μπορούν οι δύο πλευρές να δουν πέρα από το δεδομένο πολιτικό πρόβλημα και να παραδεχθούν ότι στα χέρια μας έχουμε πλέον ζήτημα διατήρησης της ζωής. Εχουμε την ευκαιρία αυτή τη στιγμή να ορθώσουμε ανάστημα και να ανέβουμε επίπεδο και να ξεπεράσουμε τις κομματικές προτιμήσεις. Την ευκαιρία να κάνουμε περισσότερα από τον να προστατεύσετε απλώς το κόμμα σας. Την επιλογή να προστατεύσουμε την χώρα μας τώρα και την επόμενη γενιά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Τέλος στο «Σχέδιο Ρουάντα» υπόσχεται ο Στάρμερ

Κλιμακωτά πρόστιμα για εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας

«Συναγερμός» στο Κίεβο: Στέλνει ενισχύσεις στο Χάρκοβο

Κομισιόν: Οικονομική στήριξη στη Βόρεια Μακεδονία ύψους 50 εκατ. ευρώ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα