ΑΘΗΝΑ
08:05
|
13.05.2024
Σε τεράστια έλλειψη και πανάκριβο το μαρούλι μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος της σοδειάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων KFC αναγκάζεται να αντικαταστήσει στην Αυστραλία το μαρούλι με λάχανο στα προϊόντα της λόγω της τεράστιας έλλειψης του εν λόγω λαχανικού στη χώρα. Η εταιρεία ενημέρωσε το πελατειακό κοινό της ότι τα μπέργκερ και τα τυλιχτά των εστιατορίων KFC θα πωλούνται πλέον με ένα μίγμα μαρουλιού και λάχανου εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών που κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος της ετήσιας σοδειάς στην Αυστραλία.

Ο πληθωρισμός έχει εκτιναχθεί στην Αυστραλία με τους καταναλωτές να διαμαρτύρονται για τη ραγδαία αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά της καθημερινότητάς τους, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά. Χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα αναρτούν συνεχώς εικόνες με τιμές μαρουλιών, οι οποίες έχουν ξαφνικά τριπλασιαστεί.

Το κόστος ζωής για τους Αυστραλούς έχει γίνει δυσβάσταχτο με τις τιμές των καταναλωτικών αγαθών να έχουν αυξηθεί κατά 5,1% τους τρεις πρώτους μήνες του 2022. Ο πληθωρισμός που βιώνει χώρα είναι ο υψηλότερος των τελευταίων 20 ετών και οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα αυξηθεί περαιτέρω.  

Στην ιστοσελίδα τους τα KFC Αυστραλίας αναφέρουν: «Εξαιτίας των πρόσφατων πλημμυρών στη Νέα Νότια Ουαλία και στο Κουίνσλαντ αυτήν την περίοδο αντιμετωπίζουμε μεγάλη έλλειψη σε μαρούλια. Επομένως θα χρησιμοποιούμε ένα μίγμα μαρουλιού και λάχανου σε όλα μας τα προϊόντα μέχρι νεωτέρας».

Μόλις το περασμένο Ιανουάριο η ίδια αλυσίδα εστιατορίων στην Αυστραλία αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει το μενού της καθώς ήταν σε έλλειψη το πιο βασικό συστατικό των προϊόντων της: το κοτόπουλο. Τότε το πρόβλημα ήταν η παραλλαγή Όμικρον του νέου κορονοϊού, η οποία οδήγησε σε τεράστιο πρόβλημα προσωπικού σε έναν από τους βασικούς προμηθευτές κοτόπουλων για τα KFC στην ανατολική Αυστραλία.

Στο μεταξύ, τα McDonald’s, από τις μεγαλύτερες αλυσίδες εστιατορίων στον κόσμο, αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις από πατάτες στα υποκαταστήματά της στην Ασία, κυρίως στην Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη, εξαιτίας των παγκόσμιων προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.  Προβλήματα τα οποία αποδίδονται στον συνεχιζόμενο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας αλλά και στην πανδημία του νέου κορονοϊού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Συννεφιά και τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά

Γεωργία: Προς έγκριση το νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» παρά τις αντιδράσεις

Μεγάλη πυρκαγιά στον Δυτικό Καναδά ωθεί χιλιάδες κατοίκους να εκκενώσουν

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα