ΑΘΗΝΑ
14:30
|
19.04.2024
Επιβατικό τρένο εκτροχιάστηκε μερικώς στο ανατολικό Ιράν νωρίς την Τετάρτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 17 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 50, με ορισμένους σε κρίσιμη κατάσταση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 50 άτομα τραυματίστηκαν σήμερα, όταν επιβατικό τρένο εκτροχιάστηκε κοντά στην πόλη Ταμπάς, στο κεντρικό Ιράν, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς ορισμένοι τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας πρώτων βοηθειών Μοζταμπά Χαλεντί, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

«Το τρένο που μετέφερε 348 επιβάτες εκτροχιάστηκε όταν έπεσε πάνω σε έναν εκσκαφέα» ο οποίος βρισκόταν κοντά στις ράγες, δήλωσε ο Μιρ Χασάν Μουσαβί αναπληρωτής διευθυντής των σιδηροδρόμων του Ιράν. Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 05:30 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το ιρανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Πέντε από τα ένδεκα βαγόνια του τραίνου εκτροχιάστηκαν τα ξημερώματα κοντά στην πόλη της ερήμου Ταμπάς. Η Ταμπάς βρίσκεται περίπου 550 χιλιόμετρα (340 μίλια) νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Τεχεράνης. Ομάδες διάσωσης με ασθενοφόρα και ελικόπτερα έφτασαν στην απομακρυσμένη περιοχή όπου η επικοινωνία είναι κακή.

Εναέρια πλάνα από την περιοχή του δυστυχήματος στην έρημο δείχνουν ένα βαγόνι που έχει ανατραπεί και άλλα τέσσερα να έχουν πέσει το ένα πάνω στο άλλο, με μερικούς διασώστες να τρέχουν στο σημείο στην προσπάθεια να φροντίσουν τους τραυματίες.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε αργότερα εικόνες από ένα νοσοκομείο όπου οι τραυματίες έλαβαν νοσηλεία. Ένας από τους τραυματίες είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι ένιωσαν το τρένο να φρενάρει ξαφνικά και μετά να επιβραδύνει πριν τον εκτροχιασμό.

«Οι επιβάτες αναπηδούσαν στο αυτοκίνητο σαν μπάλες στον αέρα», είπε ο τραυματίας επιβάτης, τον οποίο η κρατική τηλεόραση δεν αναγνώρισε.

Τα ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι τα αίτια της συντριβής είναι υπό διερεύνηση από τις τοπικές αρχές. Οι αρχικές εκθέσεις υποστηρίζουν ότι το τρένο συγκρούστηκε με εκσκαφέα κοντά στη γραμμή, αν και δεν είναι σαφείς οι λόγοι ύπαρξης ενός εκσκαφέα κοντά στη γραμμή του τρένου τις νυχτερινές ώρες.

Ένας αξιωματούχος πρότεινε ότι θα μπορούσε να ήταν μέρος ενός έργου επισκευής, αλλά ακόμα δεν έχει βγει το τελικό πόρισμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα