ΑΘΗΝΑ
20:55
|
19.04.2024
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως δεν θα μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ανακοινώσεις για την επέκταση του fuel pass και μετά τις 30 Ιουνίου, αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σήμερα το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διευρυνθούν οι δικαιούχοι της κάρτας καυσίμων με την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων.

«Προφανώς οι ανατιμήσεις καθιστούν αναγκαία την περαιτέρω παρέμβαση» επεσήμανε ο κ. Οικονόμου απαντώντας στο σχόλιο της δημοσιογράφου που αναφέρθηκε σε εκτιμήσεις για τιμή λίτρου έως και 2,80 ευρώ, και πρόσθεσε ότι «η κατεύθυνση είναι με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό τρόπο να αξιοποιήσουμε και τα τελευταία δημοσιονομικά περιθώρια που έχουμε για να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών. Όπως και στο ρεύμα, έτσι και στα καύσιμα, ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει, θα γίνει», δήλωσε αναφέροντας όμως ότι «τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν είναι ατελείωτα».

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι εξετάζεται η αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων, όπως συνέβη και με την επιδότηση του ρεύματος, σημειώνοντας ότι «μέσα στον μήνα θα υπάρχουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις».

Ο κ. Οικονόμου απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα επισημαίνοντας ότι «η αξιοποίηση των φορολογικών εργαλείων δεν προκρίνεται από την κυβέρνηση για να πέσουν οι τιμές στα καύσιμα ή σε άλλα καταναλωτικά αγαθά. Αν αυτά τα χρήματα λείψουν, είτε θα πρέπει να βάλουμε νέους φόρους ή να δανειστούμε με πολύ υψηλά επιτόκια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα