ΑΘΗΝΑ
08:12
|
19.04.2024
Το νομοσχέδιο ορίζει ότι οι κάτοχοι όπλων μπορούν επίσης να υπόκεινται σε τέτοιους ελέγχους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κρατική Δούμα ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση νομοσχέδιο που ενισχύει τον κρατικό έλεγχο σχετικά με την έκδοση αδειών πυροβόλων όπλων.

«Προτείνουμε να ελέγχονται όλοι οι αιτούντες που αναζητούν άδειες όπλων χρησιμοποιώντας τα όργανα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας [FSB] και του υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με το νόμο για τις δραστηριότητες επιχειρησιακής έρευνας. Εάν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή ενός πολίτη στο οργανωμένο έγκλημα ή τις προθέσεις του να χρησιμοποιήσει όπλα για παράνομους, εγκληματικούς σκοπούς, αυτά τα δεδομένα θα σταλούν στη ρωσική Φρουρά και θα αποτελέσουν λόγο για την άρνηση παροχής άδειας όπλων. Οι αρνήσεις θα διαρκέσουν για ένα χρόνο», δήλωσε ο Ρώσος βουλευτής, Αλεξάντερ Κινστάιν, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία.

Αναμένεται να υπάρχει το δικαίωμα άσκησης έφεσης για τέτοιες αρνήσεις στο δικαστήριο, είπε.

Το έγγραφο ορίζει ότι οι κάτοχοι όπλων μπορούν επίσης να υπόκεινται σε τέτοιους ελέγχους. Οι διαδικασίες που διέπουν τους ελέγχους θα καθοριστούν από τη ρωσική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, τέτοιοι έλεγχοι δεν θα διενεργούνται για άτομα που υπηρετούν σε κρατικούς στρατιωτικούς οργανισμούς και κατέχουν στρατιωτικούς, ειδικούς, ή δικαστικούς βαθμούς, καθώς και άτομα που κατέχουν δημόσια αξιώματα, θέσεις ομοσπονδιακών δημόσιων υπηρεσιών, δημόσια αξιώματα στις ρωσικές περιοχές και θέσεις σε ομοσπονδιακές δημόσιες υπηρεσίες στις ρωσικές περιοχές.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτά τα άτομα υπόκεινται ήδη σε μια σειρά επιχειρησιακών ερευνών και άλλων ελέγχων, οι οποίοι διεξάγονται σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, καθώς και απαγορεύσεις και περιορισμούς που προβλέπονται στη ρωσική νομοθεσία σε σχέση με τη δημόσια υπηρεσία, σύμφωνα με το νομοσχέδιο.

Οι πολίτες που ανήκουν σε μειονότητες αυτόχθονων πληθυσμών της Ρωσίας που ακολουθούν παραδοσιακό τρόπο ζωής και ασχολούνται με το παραδοσιακό κυνήγι στις περιοχές της παραδοσιακής τους κατοικίας αναμένεται να εξαιρούνται από τους ελέγχους.

Το έγγραφο θα τεθεί σε ισχύ ένα χρόνο μετά την ημερομηνία της επίσημης δημοσίευσής του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα